Koncert grupe Atheist Rap u Beogradu
Facebook

Ono što je specifično i što ovaj koncert izdvaja od ostalih jeste to što će članovi benda svirati pesme isključivo sa prva tri albuma – Maori i crni Gonzales (1993), Ja Eventualno Bih Ako Njega Eliminišete (1995) i II liga Zapad (1998), kojima su se afirmisali i stekli širu popularnost.


Atheist Rap je bend osnovan 1989. godine. Bend je svoju autentičnost postigao ne samo kvalitetnim zvukom već i društveno-angažovanim tekstovima, neretko prožetim sarkastičnim humorom. Nakon skoro trideset godina postojanja na muzičkoj sceni, bend je uspeo da objavi čak šest studijskih albuma i koncertni DVD. Povodom 20. rođendana, objavili su i monografiju. 


Među mnogim hitovima ovog pank-rok sastava izdvajaju se: Wartburg Limuzina, Blue Trabant, ORA je pravi način da, Godina Kulture, Fatamorgana, Zapadna Evropa, Pritilend, Ne bi bilo fer, Momci se vraćaju u grad. Njihove verne slušaoce sigurno će obradovati vest da su ponovo u studiju, pripremaju materijal za novo vinilno izdanje, čije se objavljivanje očekuje tokom ove godine.


Ovi novosadski pankeri poslednju deceniju proveli su nastupajući vrlo aktivno, kako u Srbiji i regionu, tako i širom Evrope. Mogli ste ih čuti na raznim festivalima među kojima su i EXIT, INmusic u Zagrebu, Belgrade Beer Fest, Belgrade Calling, Dirty Old Festival, Viva La Pola, Lent Festival u Mariboru, Vrlo Dobar Festival u Sarajevu, Pivolend u Skoplju, Lake Fest u Nikšiću, Lastovo - otok glazbe, Ritam Evrope, Opatijske Barufe i Koncert godine.


Preporučujemo vam da što pre kupite karte za jubilarni koncert Atheist Rap-a, koje su u produkciji Strangefear-a, i već se nalaze u prodaji. Njihova promo cena je 600 dinara, a mogu se kupiti na svim prodajnim mestima Eventim-a i Gigstix-a.


Izvor: Facebook event