Kiasmos prvi put u Beogradu!
Promo

Duet Kiasmos čine Olafur Arnalds, kompozitor ovenčan BAFTA nagradom, i DJ Janus Rasmussen, čiji zajednički muzički izraz predstavlja spoj akustičnih instrumenata, kao što su koncertni klavir, bubnjevi i gudački kvartet sa jedne strane, i elektronskih paterna, glitch uzoraka i hipno ritmova kreiranih na vintage sintisajzerima, ritama mašinama i tape delay uređajima.


Poznati su kao omiljeni izvođači većeg dela moderne scene, u rasponu od Bonobo do Tale Of Us, koji su i remiksovali njihove originalne radove. Njihov zaštitni znak je melodijska osećajnost spojena sa klupskim ritmovima, nešto što je pokrenulo čitav talas sličnih ili srodnih projekata na sceni i obezbedilo im vrlo šaroliku publiku, od fanova minimal tehna do zahtevnijih koji dolaze iz voda nove eksperimentalne muzike. 

Kiasmos su danas ne samo predvodnici novog trenda, već i hedlajneri prestižnih muzičkih događaja širom planete, od Sonara do Reworks. Zanimljivo je i da u svega mesec dana beogradska publika ima priliku da vidi i Olafura Arnaldsa na koncertu u Sava Centru, koji je održan 20. novembra, a zatim i Kiasmos u DJ izdanju, 14.12. na događaju u Hangaru Luke Beograd.


U prethodnim sezonama, Apgrade je ugostio imena globalne elektronske scene kao što su Tale of Us, Laurent Garnier, Maceo Plex, Sven Väth, Richie Hawtin, Nicolas Jaar, Dixon, Amelie Lens, Moodymann, Miss Kittin, Helena Hauff, Modeselektor, Ben Klock, Marcel Dettmann, Chris Liebing, Loco Dice, Recondite, Vaal, DJ Tennis, Guy Gerber i mnogi drugi.


Izvor: Apgrade