Užice: Izložba koncertnih fotografija Marine Pešić
Udruženje Remiks

Na ovoj izložbi publika će moći da vidi fotografije domaćih i regionalnih bendova, koji su osnovani 70-ih, 80-ih i 90-ih godina prošlog veka. Većina fotografija nastala je u poslednjih godinu dana. Sama izložba je specifična po tome što su svi muzičari koji se nalaze na fotografijama potpisali iste.


Ovu jedinstvenu izložbu posetioci će moći da pogledaju na dan otvaranja, kao i naredna dva dana tokom trajanja XVII međunarodnog „In Wires" Blues & Rock festivala. Muzičari čije će fotografije biti izložene na izložbi, imaju samo reči hvale o Marininom radu.

„Muzika je odavno prestala da bude samo auditivna. Sada traži nadogradnju kroz vizuelizaciju. Postoje ljudi koji uvek uhvate trenutak koji drugima promakne i zbog njih i sama muzika zvuči bolje. Da mi zvučimo još dugo dobro, a da tebi oko i dalje ostane otvoreno kad drugi trepnu. Pozdrav od cele YU Grupe”, kaže Petar Jelić

Marina Pešić je rođena 13.11.1987. godine u Užicu. Još kao dete odlazila je na koncerte i pokazivala ogromnu ljubav prema muzici. Koncertnom fotografijom se aktivno bavi više od 5 godina. Od avgusta 2016. godine fotografiše za novosadski portal Remix Press.


Svoju prvu samostalnu izložbu fotografija pod nazivom „Moć muzike” imala je u Užicu u okviru XVI međunarodnog „In Wires Blues & Rock festivala u junu 2017. godine. Njene fotografije možete pogledati na Facebook stranici „Moć muzike" kao i na portalu Remix Press.


Izvor: remixpress.com