Humanitarni esport turnir za pomoć Nastasiji Nedimović
Pixabay

Nastasija je sestra poznatog srpskog Dota2 igrača Viktora Kneževića i supruga Nemanje Nedimovića koji se, takođe, bavi gejmingom. Njoj je u 2016. godini ustanovljena dijagnoza multipli mijelom, odnosno rak koštane srži i to u šestom mesecu trudnoće. Nakon porođaja je došlo do komplikacija i Nastasija je ostala nepokretna. Ona je pravi borac, majka dvoje dece, nekadašnja vaterpolistiknja koja je učestvovala na Evropskom prvenstvu 2006. godine u sastavu reprezentacije Srbije. 


Turnir koji se organizuje će obuhvatiti četiri najpopularnija esport naslova na dve lokacije u dva dana. U Beogradu će se 23. februara u Gamepubigraonici na Voždovačkom stadionu igrati CS:GO i Hearthstone. U Novom Sadu se 24. februara, održava turnir u lvlUPBarcraft igraonici, a igraće se LoL i Dota2. Svi turniri će se igrati na ESL platformi, a takođe su planirani i humanitarni strimovi na twitch i youtube kanalima.


„Ovim putem želimo da okupimo sve ljude dobre volje koji vole da se bave esportom u našoj državi na bilo koji način i pokažemo da smo i mi, gejmeri, ljudi kao i ostali, kao i da razbijemo predrasude sa kojima se svakodnevno susrećemo“, napisali su organizatori turnira.


Za više informacija i prijavljivanje na turnir posetite fejsbuk stranice AddictedeSport i lvlUPBarcraft.