Humanitarna predstava: „Zajednički stan“ za Nastasju
Facebook

Nastasja boluje od teške bolesti kostiju i potrebna su joj finansijska sredstva kako bi pobedila u najvažnijoj utakmici u životu. Borba je počela 31. oktobra 2016. godine, kada je u šestom mesecu trudnoće legla u krevet i više nije mogla da ustane. Ustanovljena je dijagnoza – rak koštane srži, neizlečiva hronična bolest, zbog koje se stvara veliki broj određenih proteina koji nagrizaju kosti i prave rupe u kostima zbog kojih postaju vrlo krhke i lako lomljive.


Bivša vaterpolistkinja je nakon prevremenog porođaja ostala nepokretna. Usledilo je pet ciklusa hemoterapije koje su praćene vežbama fizijatra. Naučila je ponovo da sedi i hoda. Odrađena je transplantacija koštane srži, a borba sa ovom opakom bolešću se nastavlja. 

Pozorišna trupa „Artisti” su društvo mladih svestranih umetnika, koje se bavi pozorišnim stvaralaštvom i kulturnim aktivizmom. Oni organizuju humanitarnu predstavu!

Radnja komada prikazuje sudbinu ljudi primoranih da žive zajedno u jednom beogradskom stanu, početkom šezdesetih godina prošlog veka. Akteri predstave doseljavaju se u poluzavršen stan, dok krov još nije pokrio zgradu, u nadi da će baš tu pronaći svoju kućicu i svoj mir.


Ovu komediju po tekstu Dragutina Gute Dobričanina, Artisti s uspehom izvode pune dve godine. Svoje dvanaesto igranje posvećuju Nastasji.

Vaterpolo savez Srbije
Vaterpolo savez Srbije

Režiju potpisuju Sofija i Isidora Ristić.