Humanitarna akcija „Odeća za sve”
Pixabay

Ovu akciju Fondacija Ana i Vlade Divac je realizovala uz pomoć Humanitarnog centra za integraciju i toleranciju i Fondacije Iskorak iz Zaječara, sa ciljem pokrivanja cele teritorije Srbije. U okviru akcije donirana je garderoba za preko 11.000 korisnika iz 36 institucija širom Srbije i više od 100 socijalno ugroženih porodica, na 10 lokacija u Srbiji.


Donacija je dodeljena Domu za decu ometenu u razvoju "Kolevka", kao i osnovnoj i srednjoj školi "Žarko Zrenjanin" u Subotici, te socijalno ugroženim porodicama u Šidu i Staroj Moravici, Crvenom krstu Subotice i Kanjiže, Domu u Veterniku, Društvu obolelih od cerebralne i dečije paralize, izbeglicama na teritoriji Vojvodine i ustanovi za boravak dece ometene u razvojuOblutakiz Zaječara i Crvenom krstu Zaječar.


Neke od ustanova koje su dobile pomoć na teritoriji Beograda i okoline su centar za podršku deci i omladini Zvečanska, Refugee Aid SerbiaSvratište za decu Krfska, NVO Atina, Sigurna kuća, Versko dobročiniteljsko starateljstvo, Čovekoljublje, Sigurna kućaZavod za zbrinjavanje odraslihMale pčelice“.


Pomoć je stigla i mnogim drugim ustanovama socijalne zaštite i u prihvatnim centrima i centrima za azil na teritoriji Srbije u kojima borave migranti. Distribuciju je pomoglo preko 1000 volontera, kao i zaposleni Fondacije Divac i članovi lokalnih institucija i udruženja.


Izvor: Fondacija Ana i Vlade Divac