GusGus posle deset godina ponovo u Beogradu!
Blender

Nordijski dvojac ponovo će se naći pred beogradskom publikom posle deset godina u petak 8. decembra u „Hangaru“ kod luke Beograd, a na bini će im se pridružiti eksperimentalni duo Karpov Not Kasparov iz Bukurešta, kao i domaći Chorbika i MKDSL. Dan kasnije, na istom mestu, nastupiće Theo Kottis, kao i domaći di-džejevi Bokee i Coeus.


GusGus su poznati po eklektičnom zvuku i nekonvencionalnoj fuziji tehna, trip hopa i hausa, uspešno ukomponovanoj sa drugim muzičkim žanrovima.  Sarađivali su sa mnogim velikanima elektro i pop scene, poput Bjork, Roisin Murphy, Depeche Mode i Sigur Ros, kao i sa legendarnim Ian Brown-om, na pesmi „Desire“

Bend je nastao 1995. godine na Islandu kao umetnički kolektiv. Tokom više od 20 godina karijere izdao je devet studijskih albuma, a poznat je po hitovima „David“, „Arabian Horse“, „Over“, „Obnoxiously sexual“ i drugim. Album pod nazivom „Lies Are More Flexible“ biće objavljen uskoro, a beogradska publika će među prvima imati priliku da uživo čuje nove pesme.

Karpov not Kasparov, rumunski duo kojeg nazvaju istočnjačkim GusGus-om, svoje muzičko stvaranje bazira na principu pravila i strategije šahovske igre. Njihov nastup u formi eksperimentalnog live-a, koji prožimaju orijentalni tonovi, čini ih veoma interesantnim sastavom.

Facebook
Facebook

Sasha, superstar među di-džejevima, u karijeri dugoj 30 godina, tokom koje je konstantno na samom vrhu predstavnika progresivnog zvuka, četvorostruki je dobitnik „International Dance Music Award“ nagrade, kao i „DJ Mag“ nagrade. Takođe, nominovan je za nagradu „Grammy“ 2004. godine, a producirao je i nekoliko visoko rangiranih remiksa renomiranih imena kao što su Madonna, The Chemical Brothers i Hot Chip


Karte za koncert GusGus-a 8. decembra i nastup Sasha-e dan kasnije, u produkciji „Blendera“, nalaze se u prodaji putem mreža „Eventim“ i „Gigstix“.