GRAD - Evropski centar za kulturu i debatu
Flickr

U četvrtak, 19. oktobra, novinari portala iSerbia su imali priliku da provedu veče u GRAD-u i da se uvere u kompleksni sadržaj aktivnosti koje se ovde odigravaju i da osete pozitivne kulturne vibracije koje i dalje postoje nasuprot sadašnjosti i novim trendovima.  


Kulturni centar GRAD je dobio novu saradnicu Dinu Čubrić, pa je ovom prilikom bio i njen svečani prijem u kolektiv. Za iSerbia portal govori o svom školovanju i očekivanjima od novog zapošljenja.


Osnovne studije završila je na Filološkom fakultetu univerziteta u Beogradu,  na odseku za književnost, a nakon toga je master studije nastavila u inostranstvu na univerzitetu u Bolonji kroz program Erasmus-a gde je i masterirala. Kao novoj članici GRAD-a usledila joj je pozicija menadžera komunikacije. Do sada nije imala prilike da se bavi ovim poslom pa je se raduje novim izazovima i iskustvima. Kulturni centar GRAD vidi kao instituciju afirmacije i promocije kulture i mesto koje pruža pomoć kako pojedincima tako i organizacijama koje se bave na polju kulture i koji su kreativno inovativni.


Tokom ove večeri osvetljen je i mural koji je uradila EKV art street umetnica kako bi uneli šarenilo mračnoj strani grada uz obalu reke Save. Projekat oslikavanja murala podržala je Ambasada Holandije, a ovom prilikom se lično obratio njihov ambasador koji je i svečano uključio svetiljke. On napominje da u Kulturni centar GRAD osim što dolazi kao ambasador, neretko voli da svrati i samo kao gost, jer se uvek oseća prijatno i dobrodošao.


Programu su prisustvovali i studenti fakulteta “LE 75” u Briselu koji su imali radionicu i izložbu Večni praznik. Sa svojim kolegama sa Fakulteta primenjenih umetnosti i Fakulteta za medije i komunikaciju su imali radionicu povezivanja knjga i sito štampe. 

Grad Beograd
Grad Beograd

Kulturni centar GRAD je otvoren na inicijativu Kulturnog Fronta Beograd i Felix Meritis fondacije iz Amsterdama. To je jedini objekat industrijskog nasleđa u Srbiji koji je pretvoren u centar za kulturna dešavanja. Ideja je bila da se ambijent starog prostora očuva i da se adaptira za korišćenje bez velikih rekonstrukcija.

U Kulturnom centru GRAD svaki dan je ispunjen i drugačiji od prethodnog. Ako vas zanima šta se još tamo događa posetite njihov sajt i obavezno ih posetite u Ulici Braće Krsmanović br. 4.