FUS: Ovo su učesnici!

Frateli Mareli neguju tradiciju italijanske škole sviranja na ulicama, u kojoj se muzikalnost i šarm podrazumevaju, a repertoar varira od svinga i džeza na šest i više žica, do prepoznatljivih apeninskih kancona i drugih napeva. Aquarela Maris dolaze sa druge strane Jadrana, sviraju gitaru i klavir i donose daleko opušteniji, gotovo ambijentalan laundž, sa blagim osvrtom na džez, bosa novu i dalmatinski melos.

Treće ime među hedlajnerima je i najoriginalnije: „Miš i majmuni" su maskirani kvartet koji neguje savremeni andergraund izraz na bazi indi gitara i elektronike, sa dozom hip hopa i srodnih žanrova, a njihov jedini hit za sada zove se „Banana".

Mouse_n_Monkeyz_1.jpg

Na konkursu za nastup na Festivalu uličnih svirača odabrana su 24 zanimljiva programa između stotinak koliko se prijavilo tokom proleća. Umetnički odbor ove manifestacije tako nastavlja praksu pozivanja mladih i neafirmisanih, a zanimljivih umetnika iz zemlje i regiona, kojima je nastup na Festivalu prilika za susret sa većim auditorijumom i najboljim uličnim umetnicima sveta, kao i za dalju afirmaciju.

_veb_novinarstvo.gif


Pročitajte i:

Počele prijave za Vršačku uličnu sportijadu!
Očekujte 16. Festival uličnih svirača!
Mona Lacko: Najbolji mladi dizajner?