Festival evropskog filma kao gost u Inđiji!
Ritam Inđije

Inđija će ugostiti Festival evropskog filma od 20. oktobra do 22. oktobra u Poslovnom obrazovnom centru Inđija. Festival otvara drama „Stokholmske priče” čija će se projekcija prikazi 20. oktobra u 21h.


Tokom ova tri dana u Inđiji biće prikazano pet filmova iz Grčke, Bugarske, Švedske, Belgije i Portugalije. Projekcije filmova počinju u 19:30h i 21:00h.

Projekcije će biti prikazane po sledećem rasporedu:


U petak 20. oktobra od 21h drama „Stokholmske priče” u režiji Karin Falen. Ova drama prati živote petoro ljudi čiji se životni putevi ukrštaju tokom pet novembarskih kišnih dana.


U subotu 21. oktobra od 19:30h biće prikazan prvi 3D dokumtarni bugarski film „Hod po travi” u režiji Andrey Hadjivasilev i Melody Gilbert.

Tada će se od 21h prikazati i drama „Tišina” koja prikazuje mladu opersku pevačicu koja usled iznenadne slabosti koja blokira njen mozak pokušava da vrati svoj glas.


Poslednjeg dana, 22. oktobra od 19:30h prikazaće se drama Solveig Nordlund-a „Smrt Karlosa Gardela” koja je bazirana na romanu koji je napisao Antonio Lobo Antunes, jedan od najznačajnih portugalskih pisaca. Priča govori o mladom narkomanu Nunu koji tokom dva dana balansira između života i smrti. Svaki od njegovih rođaka i prijatelja evocira ličnu mrežu uspomena. Njegov otac koji je okupiran tangom, odbija da prihvati realnost. Splet ukrštenih nedostataka i neispunjenih želja, vodi nas kroz Ninovu prošlost i sadašnjost.


Od 21h biće prikazana romansa „Flying Home” koja prikazuje Kolina, biznismena sa Vol Strita koji je dobio zadatak od nedelju dana da pregovara za posao sa bogatim šeikom ili će u suprotnom izgubiti posao. Kako bi impresionirao šeika, Kolin odlazi na trgu golubova u Belgiju. Sve se menja kad se na tom putu zaljubi u unuku vlasnika golubova.