Počinje IV festival amaterskih pozorišta Zlatna kulisa
Pixabay

Pozorišni reditelj Dragan Jakovljević je zajedno sa Umetničkim savetom odredio selekciju učesnika na festivalu. Pozorišna ostvarenja su birana tako da uverljivo predstave stvarnost i mnoštvo različitih ljudskih sudbina u duhu današnjeg vremena.


Tokom festivalskih dana publici će se predstaviti Pozorište kulturnog centra Radoje Domanović iz Rače, te Omladinsko pozorište Vožd iz Mišara, zatim beogradsko Akademsko pozorište Branko Krsmanović, kao i Teatar 011, niško Akademsko pozorište SKC, Dramski studio mladih Gradskog pozorišta iz Bečeja i Dramski studio Daske iz Laktaša.


Stručni žiri koji će birati najbolje predstave sačinjavaju glumica Dubravka Brkić i glumci Andrija Kuzmanović i Miroslav Petrović. U čast nagrađenih će biti izvedena amaterska predstava „Volim te kao konja”, čija je autorka Romana Caran javnosti poznata i kao mačevalka.


Domaćin festivala Akademsko pozorište SKC-a se ne takmiči, ali će završni rad Dramske radionice Zlatna kulisa ipak biti predstavljen publici prilikom zatvaranja manifestacije. Ulaz na predstave biće slobodan za sve zainteresovane.


REPERTOAR


Četvrtak, 15. mart

18h PRELJUBNICI, Pozorište kulturnog centra Radoje Domanović, Rača

21h ANTIGONA,Omladinsko pozorište Vožd, Mišar


Petak, 16. mart

18h HIMMELWEG, Akademsko pozorište Branko Krsamnović, Beograd

21h HADERSFILD, Akademsko pozorište SKC Niš


Subota, 17. mart

18h KRALJ IBI, Dramski studio mladih Gradskog pozorišta, Bečej

21h PUT OKO SVETA, Dramski studio Daske, Laktaši


Nedelja, 18. mart

18h DRAGI TATA, Teatar 011, Beograd

21h VOLIM TE KAO KONJA, amaterska predstava Romane Carane, Beograd (u čast nagrađenih)

Predstavljanje završnog rada Dramske radionice Zlatne kulise


Izvor: hocupozoriste.rs