Završica 18. „Exita“- kraj koji motiviše za novi početak
Facebook

Ovaj dan „Exita” pokazao se kao najposećeniji, a uzrok tome je, kako organizatori tvrde, dolazak velikog i legendarnog di-džeja Dejvida Gete. Međutim, pre spektakularnog nastupa dugo iščekivanog Gete, mnogi drugi muzičari podigli su publiku na noge. Od domaćih autora, veliku je pažnju privukla Bojana Vunturišević, pevačica benda „Svi na pod“, poznata i po svom singlu „Kese etikete”. 


Kao i svake godine, glavna bina (Main stage) privukla je najveći deo auditorijuma. Prvi veliki nastup imala je Alis Merton (najčuveniji hit joj je „Roots). Nastupivši poletno i energično, zagrejala je publiku za Martina Geriksa, dvadesetjednogodišnjeg elektronskog virtuoza, čija se publika protezala sve do ostalih stejdževa. Počevši i završivši nastup u tačno propisano vreme, Geriks je pokazao nadasve profesionalnost, a svojim vrhunskim bitom i energijom koju je emitovao pokazao da je zaslužio poziciju jednog od najčuvenijih majstora elektronike.


Ubrzo nakon dvočasovnog koncerta nastupio je Mahmut Orhan, široj javnosti najpoznatiji po svom hitu remiksa uvodne špice serije „Igre prestola“. Orhan je ostvario sjajnu komunikaciju sa publikom, njegova srdačnost i ritam preplavili su ljude i povratili im energiju da neumorno  produže ples posle Geriksa. Najzad, kako je izgledalo, nastupila je zvezda večeri Dejvid Geta


,,Exit” nikada nije delovao življe. Neverovatna energija ovog, sa razlogom svetski poznatog di-džeja i fantastičnog virtuoza, bila je odgovorna za najbolji koncert poslednje večeri, a sudeći po komentarima mnogih i na celom ovogodišnjem festivalu. Geta je sa lakoćom pravog profesionalca vrteo bitove i menjao neverovatno dinamičan ritam, a jedino 'monotono' u njegovom nastupu bile su graja i podignute ruke oduševljenih ljudi. Od svojih novih hitova, preko starih koji su dobrom delu današnjih studenata obeležili detinjstvo, Geta je prekrio dobar deo repertoara svojih pesama. 

Facebook
Facebook

To da ne igra samo na sentiment iz rane mladosti, pokazao je time što je, negde na polovini koncerta, improvizovao bit koji je publika prosto upila. Energija na Getinom koncertu bila je gotovo opipljiva. Za nju su delimično bili odgovorni i bogati scenski efekti, svetla, vatromet i plamenovi koji su bili najraznovrsniji na Getinom nastupu.


„Prelepo sam se provela, najviše mi se svideo Geta, on je bio fantastičan i jedva sam čekala da ga slušam. Geriks, iskreno, nije bio ništa posebno, falila mu je komunikacija sa publikom i ritam mu je jednoličan, vidi se velika razlika između njega i Gete. U globalu je sve bilo savršeno, jako sam srećna što sam došla”, rekla je Katarina Živković, dvadesetjednogodišnja studentkinja iz Beograda.


Deluje da oduševljenje ove devojke mahom dele i ostali posetioci i slobodno se može reći da je završnica „Exita" bila dostojna jednog evropskog festivala i da je ovo veče postavilo visok standard za izvođače koji će nastupati sledeće godine.