Dramski studio srednje škole u Brusu
Pixabay

Omiljeni profesor je, slobodno se može reći, „iskoristio“ svoju reputaciju u pokušaju formiranja Dramskog studija. Sav svoj autoritet i ljubav prema teatru je podredio uspehu studija koji je svake godine sve bolji i bolji, gde se iz godine u godinu igraju kompleksniji komadi gde glavni protagonisti imaju sve komplikovaniji psihološki profil. Razlog za taj uspeh može se pronaći u temeljnom radu sa glumcima u studiju, gde se komadi pripremaju odmah po odigravanju prethodnog. Rad na likovima, formiranje dijaloga, uvežbani scenski pokreti i mladalačka energija prožeta spontanošću čine učenike pravim glumcima.

Pixabay
Pixabay

Dramski studio, kao jedna od sekcija u školi, iz hobija je postao ozbiljna stvar. Najveću dozu energije studio dobija od svojih glumaca, učenika Srednje škole koji svojom angažovanošću čine da svaka predstava bude odigrana na vrhunskom nivou i ispraćena sjajnom scenografijom koju sami pronalaze i montiraju, ugrađujući deo sebe u svaki nastup.

 

Takav trud i zalaganje, a bogami i ulaganje, nije prošao nezapaženo. Svojom predstavom „Azil za beskućnike ili Radionica mrtvačkih sanduka Rusin a.d.“ imali su značajne rezultate nastupajući na pozorišnim festivalima gde su učešće uzele sve značajnije srednje škole na teritoriji Srbije. Mladi glumci su svojim neospornim talentom, neverovatnom rutinom za svoje godine i mogućnošću improvizacije posve unapredili Drainčev tekst, dajući mu savremenu notu, sa lajt motivom promenljivosti.


Tekst napisan u okviru projekta „Život u Big data eri - nauči šta je vest