Dodeljene nagrade za konkurs „Arhipelaga“
Foto: Aleksandra Madžar

Aleksandra Madžar iz Banjaluke, Jovana Kuzmanović iz Beograda, Mladen Marić iz Beograda, kao i Predrag Popović iz Kragujevca, Jelica Jovanović iz Beograda, Ivana Stojanović iz Beograda i Milena Zlatanović iz Niša dobitnici su nagrada za najbolje fotografije.


Na konkurs „Najlepše fotografije s knjigom Arhipelaga“ stiglo je više od 400 fotografija autora iz Srbije, ali i inostranstva, najviše iz Crne Gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Žiri je u uži izbor uvrstio 30 fotografija 13 autora iz Srbije i regiona. 


Odluka o najlepšim fotografijama s knjigom „Arhipelaga“ nije bila jednostavna, kako zbog velikog broja kvalitetnih fotografija, tako i zbog njihove prilične ujednačenosti. Otuda je žiri, koji su sačinjavali urednici i pisci „Arhipelaga“, odlučio da dodeli veći broj nagrada zbog obilja fotografija koje su stigle na konkurs, a naročito zbog umetničkog kvaliteta fotografija, njihove ekspresivnosti i tematske raznovrsnosti.

Foto: Jovana Kuzmanović
Foto: Jovana Kuzmanović

Najbolje fotografije biće nagrađene knjigama u izdanju „Arhipelaga“. Aleksandra Madžar dobiće pet knjiga iz „Arhipelagove“ edicije „Zlatno runo“. Jovana Kuzmanović i Mladen Marić dobiće po četiri knjige iz edicije „Sto slovenskih romana“, dok će Predrag Popović, Jelica Jovanović, Ivana Stojanović i Milena Zlatanović dobiti po tri knjige iz edicije „Tema“. 


Nagrađene fotografije i odabrane fotografije iz užeg izbora „Arhipelag“ će objaviti u partnerskim medijima, u Arhipelag magazinu, na svom sajtu, kao i na svojim nalozima na društvenim mrežama.


Izvor: Arhipelag