Dođite na „Doček u Novom Sadu”
Promo

Na Dočeku 13. januara u Muzeju savremene umetnosti Vojvodine nastupiće novosadski di-džej, producent i muzički Maverik Space Motion & Tribe, uz Undercatt, još jedno veliko ime svetske elektronske scene.


U sličnom ritmu iz regiona stižu hrvatski lajv tehno sastav ABOP, koji će nastupiti u Radničkom domu.


Pozorište mladih ugostiće zvezde iz Londona Haelos. U Srpsko narodno pozorište stižu dobitnica Elle Style Awards priznanja Konstrakta i Zemlja gruva.

Rok, indi i alternativni zvuk, svako na svoj jedinstven način, donose Shortparis u Fabrici, Sana Garić u Kulturnoj stanici Svilara i Đorđe David i Ivana Peters u Kulturnoj stanici Barka.


Virtuozi klasične muzike Ke Ma i Šihan Vang, uz Silk & Wind Duo, održaće koncert u Novosadskom pozorištu.

Većina karata je već rasprodata

Za manje od mesec dana rasprodate su ulaznice za nastupe jednog od najvećih džez pijanista današnjice Tigrana Hamasyana u Gradskoj koncertnoj dvorani, afričke r’n’b princeze Nneke u Sinagogi, kao i pevačice Tijane Bogićević u Kulturnom centru Novog Sada.


Za koncerte holandske muzičke dive Sevdalize u Srpskom narodnom pozorištu, jednog od najpriznatijih evropskih violinista svetske muzike Lajka Feliksa u Reformatorskoj crkvi, najboljeg džez benda iz Srbije – Eyot u Kulturnoj stanici Eđšeg, svetski poznatog sastava Divanhana u Gimnaziji „Laza Kostić“, pevačice duhovne i etno muzike, Danice Crnogorčević u Srpskom narodnom pozorištu i legendarne YU grupe u svečanoj sali NIS-a.

Kosta Đuraković
Kosta Đuraković

U Kulturnoj stanici Bukovac, u okviru Dočeka 13. januara, program za decu prirediće Udruženje umetnika Visoko C, a tamo će nastupiti i sjajne devojke koje čine tamburaški sastav La Banda.


Fuziju zvukova u Kulturnu stanicu Rumenka donosi bend Kal, dok će poseban umetnički program prirediti lokalne organizacije u novootvorenoj Kulturnoj stanici Kovilj.


U klubu Trema nastupiće makedonski ska-pank i rege bend Superhiks. Ulaz na ove nastupe je slobodan.


Više informacija svi zainteresovani mogu pronaći na sajtu docekns.rs.