DKSG: Hajde da se složimo!
DKSG

Program Hajde da se složimo obuhvata sastavlјanje unikatne slagalice koja će specijalno za ovu priliku biti odštampana, a čiji je motiv fotografija autorke Marije Konjušić, nekadašnje voditelјke radionice za fotografiju DKSG. Motiv sa fotografije poziva stanovnike Studenjaka, ali i ostale zainteresovane, da učestvuju u ovom događaju, koji se organizuje povodom Međunarodnog dana slagalica, u saradnji sa udruženjem Pazl svet Srbija.

Pazl svet Srbija je udruženje filantropske orijentacije, osnovano 2015. godine, koje okuplјa lјubitelјe slagalica svih generacija. Aktivnosti ovog udruženja usmerene su na promociju igre slagalica kao sjajnog relaksacionog sredstva.

Različitim motivima skreće se pažnja na umetnost, a istovremeno se i animira zajednica, kroz druženje i zajedničke aktivnosti. Od ustanovlјenja Pazl sveta Srbija teče i Fejsbuk akcija prikuplјanja očuvanih slagalica koje se doniraju dečjim bolnicama, domovima za stara i lica sa invaliditetom, odnosno institucijama koje imaju dnevne boravke i radnu terapiju.

U ponedeljak od 12h do 21h možete doći da se složimo zajedno!