DEV9T: zalasci sunca uz posebne muzičke goste
DEV9T - Behrouz

Kraj vikenda, u nedelju, 16. juna, do zalaska sunca publiku na Dev9t vodiće Graham Candy. Ovaj umetnik iz Novog Zelanda se 2013. godine preselio u Berlin kako bi počeo svoju muzičku karijeru. 


Prvu saradnju imao je sa nemačkim DJ-em i producentom All Farbenom na singlu „She Moves” koji je brzinom svetlosti stekao ogromnu popularnost. Zatim je sarađivao sa izvođačima, kao što su Parov Stelar, Robin Schulz i Deepend, što mu je obezbedilo mnoge sledbenike u Evropi, ali i u Americi gde je sa singlom „Sunce" dospeo na sam vrh elektronskih top lista. Nastupao je na Lollapalooza, Glastonbury i Sziget festivalima, a dok kruzira po svetskim i evropskim binama, paralelno piše i muziku za druge izvođače. 

Michèl Passin (Dev9t) - Graham Candy
Michèl Passin (Dev9t) - Graham Candy

Ponedeljak ne može biti loš, ako se na njegovom zalasku čuju zvuci elektro pop atrakcije Bob Moses. Ovi dečaci iz Vankuvera, sreli su se ne tako davne 2012. godine u Bruklinu i odlučili da se malo poigraju sa muzikom i našim umovima. Malo vremena im je trebalo da osvoje srca onih koji vole intimne klupske svirke i da istovremeno budu na najvećim festivalskim binama. 


Iza sebe imaju dva albuma, gomilu dobrih kritika i nastupe na svim većim svetskim festivalima. Na listi festivala na kojima su nastupali nalaze se Coachella, Lollapalooza, Burning Man i Sonar, a od juna će na toj listi biti i Dev9t.

Zackery Michael (Dev9t) - Bob Moses
Zackery Michael (Dev9t) - Bob Moses

Njihov debi album Days Gone By odlukuje slojevitost u emocijama, sirova snaga i upečatljivi stihovi. Pesma sa ovog albuma Tearing me up bila je hit na top listama alternativnih radio stanica i donela im čak dve Gremi nominacije. Tragajući za savršenom formulom, sa drugim albumom Battle Lines evoluirali su, od isključivo klupskog, do izrazito kompleksnog zvuka. Iako su ceo album snimili u studiju, finalni oblik dali su mu kroz uživo izvođenja i interakciju sa svojom publikom. 


Bob Moses stižu u Ciglanu u ponedeljak, 17. juna, a podržaće ih Jan Kinčl & Regis Kattie, Marko Milosavljević i Akioki. Nijedan ponedeljak neće biti bolji od tog.


Dan posle, u utorak, 18. juna, zalazak sunca ćete dočekati uz jednog od najpoznatijih alhemičara dens muzike i svetski poznatog producenta iz San Franciska. Behrouz Nazari dolazi da zapali Dev9t svojim proverenim formulama.


Ovo je prilika da se đuska uz miks najrazličitijih žanrova iz Pure Behrouz palete. Kroz svoju bogatu muzičku karijeru, Behrouz je uspeo da svoje DJ setove izdigne na potpuno novi nivo kreirajući „Pure Behrouz koncept”. Za razliku od uobičajenih praksi DJ-eva, koje podrazumevaju unapred pripremljen dvosatni set koji vrte sa svog laptopa, „Pure Behrouz koncept” stvara čistu ljubav pred očima svoje publike. 


Ručno birajući vinile koje je godinama sakupljao, Nazari ostavlja sve prisutne bez daha.Ljudi koji su ga slušali uživo kažu da su imali osećaj kao da prisustvuju gigovima nekoliko različitih DJeva tokom jedne večeri. Putovanje koje čeka publiku sigurno će biti neponovljiva avantura o kojoj će se dugo pričati!

Hailley Howard (Dev9t) - Monolink
Hailley Howard (Dev9t) - Monolink

Na talasu te priče, u sredu, 19. juna nastupiće još jedan svestrani muzički genije - Steffen Linck poznatiji kao Monolink. On je ujedno je, i kantautor i producent elektronske muzike. Iako ove dve stvari verovatno zvuče nespojivo, njegova muzika upravo dokazuje suprotno. 


Monolink na licu mesta osnovu pesme uradi na gitari, pa je onda obogaćuje udaraljkama, semplovima i vokalnim delovima, najčešće snimljenim tokom džem sešna. Bogatstvo njegovog stvaralaštva je u tome što se nikada nije posvetio isključivo jednom stilu, već je u konstantnom prožimanju i fuziji. Pored DJ-inga, Steffen je i član nekoliko bendova, a njegovi nastupi su do sada izazvali euforiju na Fusion, Fuchsbau i 3000 ° Festivalu.


Četvrtak, 20. jun, rezervisan je izraelski elektronski indie dvojac Red Axes. Inspiraciju pronalaze u disco, house, garage rock, post-punk, psychedelic rock i techno zvuku, a svojim jedinstvenim pristupom elektronici, Red Axes širi horizonte i briše granice između plesne i alternativne muzike. 

Iztik Mor (Dev9t) - Red Axes
Iztik Mor (Dev9t) - Red Axes

Smatraju ih predvodnicima novog talasa koji meša svirku i klabing. Njihov originalni zvuk proizvod je rokenrol pristupa DJ-ingu i uživo nastupima. Mnogi ih svrstavaju u kategoriju post-punk benda, dok za drugu publiku važe za DJ tandem čiji setovi raspamećuju vodeće klubove i festivale, nazivajući ih fenomenom svetske scene, koji ukazuje da postoji budućnost van house i techno standarda. 


Objavili su na desetine singlova, remiksa i EP-jeva, dva albuma i osnovali su izdavačku kuću pod nazivom Garzen Records. Njihova muzika s razlogom je sastavni deo setova najpoznatijih DJ-eva širom sveta. 


Nastupali su na svim vodećim festivalima, od Amsterdam Dance Event-a, preko Glastonbury-ja, pa sve do Burning Man-a, a naša publika imala je prilike da ih sluša na NSNS stejdžu EXIT festivala, kao u beogradskoj techno katedrali – Drugstore-u. Uz Red Axes će ove godine na Dev9t goreti domaće snage Mkdsl, Chorbika, Banda Panda i Brak.

Prodaja ulaznica počinje u ponedeljak 27. maja i vršiće se putem prodanih mreža Gigstix i Tickets, kao i onlajn putem njihovih sajtova.


Izvor: Dev9t