Dečiji dani kulture
Pixabay

Laguna „Dečije dane kulture” organizuje treću godinu zaredom, sa ciljem da deci približi čitanje. Prijatelj manifestacije je Banca Intesa. Tokom ovog događaja, važiće veliki popusti za decu i mlade u svim Delfi knjižarama i Laguninim klubovima čitalaca u Beogradu, Nišu, i u još 20 mesta u Srbiji. Popusti će važiti i u Laguninim klubovima čitalaca u Bosni i Hercegovini, u gradovima Banja Luci, Tuzli i Sarajevu, dok će u Crnoj Gori knjige po povoljnijim cenama biti dostupne u Podgorici i Nikšiću. Pored Laguninih, i izdanja drugih izdavača koji učestvuju u „Dečijim danima kulture”, kao što su Sun Promo i Egmont, biće dostupna po povoljnijim cenama.

 

Među dostupnim knjigama, mališanima će biti predstavljena i edicija knjiga Mala Laguna. Čine je knjige prilagođene dečijem uzrastu. Koncipirana na edukativnom, ali i zabavnom i bogato ilustrovanom sadržaju, edicija promoviše i pomaže u približavanju knjige i čitanja mlađim uzrastima.


Pixabay
Pixabay

Program počinje u petak promocijom knjige „Uspavanka za miša” Jelice Greganović. Tokom vikenda deca će moći da posete zabavne radionice edukativnog karaktera, koje uključuju igre s rečima i vežbe za pravilan izgovor sa vrhunskim logopedima, glumačke vežbe, kratak kurs o dinosaurusima, kvizove, upoznavanje srpskih poslovica i fraza i njihovog značenja, radionice sa pevanjem i crtanjem i mnoge druge. Očekuje ih druženje sa različitim autorima, među kojima su i Dušan Krtolica, autor „Enciklopedije praistorijskih životinja” i Marko Aleksić, autor knjige „Srpski viteški kod”.


Sve dodatne infomacije u vezi sa programom i učesnicima manifestacije „Dečiji dani kulture” dostupne su na zvaničnom sajtu Lagune. 


Izvor: zvanični sajt Lagune