Dan, a u stvari mesec, IQ-a

FOTO: Google play


Tokom oktobra se održava testiranje koeficijenta inteligencije u okviru akcije Dan inteligencije (Intelligence Day) Mense Srbije. Ova akcija se na inicijativu Mense International već nekoliko godina sprovodi u brojnim zemljama širom sveta. Tokom trajanja Dana inteligencije biće obavljena testiranja u 18 gradova u Srbiji. Cilj akcije je da se skrene pažnja na intelektualni potencijal koji postoji u svakoj sredini, a koji može doprineti razvoju društva u celini.

Proteklog vikenda, u okviru Dana Mense, testiranje je održano u Nišu, ali i u Aleksincu i Lebanu, a predstoje testiranja u sledećim gradovima:

vikend 12/13. oktobar:

subota, pre podne, Aranđelovac;
subota, posle podne, Čačak;
nedelja, pre podne, Kraljevo;
nedelja, posle podne, Kragujevac (dvoje po ceni jednog);

vikend 19/20. oktobar:

subota, Subotica;
nedelja, pre podne, Novi Sad;
nedelja, posle podne, Žabalj.


web_novinarstvo_3.jpg


U subotu, 26. oktobra test će biti organizovan u Požarevcu, Staroj Pazovi i Rumi, a sutradan u Kruševcu i Šapcu.

Testiranje u Jagodini biće, takođe, održano 27. X, u amfiteatru Fakulteta pedagoških nauka, Milana Mijalkovića 14, u terminu od 10.30 časova. Prijave se, kao i inače, primaju na mestu testiranja 30 minuta ranije.

Završna testiranja povodom Dana inteligencije biće za vikend 2/3. novembar:

subota, pre podne, Pančevo;
subota, posle podne, Zrenjanin;
nedelja, pre podne, Beograd.

Tokom akcije Dan inteligencije, cene testiranja su povoljnije od cena u redovnim terminima testiranja i iznose: 900 dinara za zaposlene i 600 dinara za studente, učenike, penzionere i nezaposlene.

Ukoliko spadate u kategoriju onih koji se testiraju po povlašćenoj ceni, potrebno je da, u zavisnosti od toga kojoj kategoriji pripadate, ponesete đačku knjižicu, indeks, radnu knjižicu s evidencionim kartonom ili poslednji ček od penzije.

Pravo na testiranje imaju svi kandidati koji su navršili 17 godina i koji u prethodnih godinu dana nisu izlazili na Mensin test. Više detalja na: mensa.rs