Budimo humani: Da Anastasija Gavrilović živi!
Instagram: Anastasija Gavrilović

Usled konstantnog umora i uvećanja limfnih žlezda, Anastasija posećuje lekara. Nakon dugotrajnih ispitivanja, krajem maja 2017. godine joj je dijagnostikovana akutna limfoblastna leukemija.


Zbog retke hromozomske translokacije, usled koje se bolest brzo i često vraća, Anastasijine šanse za izlečenjem su smanjene.

Do sada je prošla kroz četiri ciklusa hemioterapije, a naredni korak su dodatne analize toka bolesti, transplantacija koštane srži i nastavak lečenja u inostranstvu, kao i šansa za Anastasijinu dalju borbu za život i pobedu nad ovom teškom bolesti.


Njoj možemo pomoći uplatom na dinarski ili devizni račun, kao i putem linka e-doniraj.


Dinarski račun: 160-486124-02

Devizni račun: 00-540-0002344.5

IBAN broj: RS35160005400002344587

Korisnik je u mogućnosti da raspolaže sa novcem prikupljenim od SMS poruka, tek od momenta kada operater mobilne telefonije uplati novac na račune Fondacije. Operater na račun Fondacije uplaćuje samo sredstva koja je sam uspeo da naplati od donatora i to u periodu od 2 do 3 meseca od slanja SMS poruke.


Pošto je novac neophodan što pre, molimo ljude dobre volje da uplate direktno na račun. 

„Posebnu pažnju posvetiću onima što su svojim viškom osiromašenog uranijuma širili demokratiju. Oni koji tvrde da se ovakve stvari čoveku dešavaju da bi izašao iz svega jači, neka razmisle da li ima smisla bombardovati nekoga za nečije dobro i da li ima smisla svesti nečiji život na statistiku. U mom slučaju 25% šansi za preživljavanje sa hemoterapijom, i 65% sa transplatacijom. U svakom slučaju, na način na koji sam prihvatila i sve ostalo što mi je nametnuto, prihvatila sam i leukemiju. I kad god sam u mogućnosti oduzmem joj na važnosti. Smejem se, igram, a možda se i zaljubim”, izjavila je Anastasija na svom Fejsbuk profilu. 


Drugog novembra je bilo organizovano humanitarno veče orijentalnog plesa, a večeras 14. novembra na Ekonomskom fakultetu organizuje se humanitarno Stand-up veče s početkom u 19.30 u A1. Više o događaju OVDE.