Beograđani, spremite se za Rundekove dane
Promo

Darko Rundek je svoju karijeru započeo još u vreme Novog talasa, kao osnivač grupe „Haustor. Poznat je kao svestrana ličnost velikog značaja za kulturu i umetnost bivše Jugoslavije. Njegova dela obuhvatuju pisanje, bavljenje muzikom, režiju, a ponekad i glumu. 

U glavnom gradu Srbije će prvi dani marta, definitivno biti obojeni Rundekovom umetnošću. Naime, kao što smo već rekli, manifestacija Dani Darka Rundeka će se održati u Domu omladine Beograda u organizaciji promoterske kuće Long Plej uz podršku DOB-a, a program izgleda ovako:

  • 1. mart 21:00 Darko Rundek & Ekipa – Amerikana 
  • 2. mart 21:00 Darko Rundek & Ekipa – Amerikana
  • 4. mart 21:00 Cul De Sac – Klub DOB-a
  • 5. mart 21:00 Andreja, Rundek & Ekipa – Velika dvorana DOB-a
  • 7. mart 21:00 Rundek Cargo Trio – Velika dvorana DOB-a

Prve večeri Rundek će uz pratnju mnogoljudnog benda „Ekipa svirati svoj best of pesama, koje su obeležile njegovu karijeru od samog pojavljivanja na sceni do danas.


Druge večeri će bend posvetiti pažnju manje poznatim pesmama, ali i onim novim sa albuma, koji prema planu treba da izađe u februaru.


Nakon dana pauze, 4. marta Rundek će nastupiti sa eksperimentalnim bendom Cul De Sac, u kome još od ’80-ih svira bas.


Dan posle toga, Rundek, Ekipa i pevačica Andreja Kurelec-Košavić će koncertno promovisati album „Mura Mura“, a manifestacija se nastavlja 7. marta, gde će poznati sastav „Rundek Cargo Trio izvoditi, pretežno, pesme sa albuma „Plavi avion“ i „Mostovi“.


Ulaznice u pretprodaji na blagajni DOB-a, odnosno na svim Eventim prodajnim mestima koštaju: koncerti Darka Rundeka i Ekipe (1. mart) 1.500 dinara, Darka Rundeka i Ekipe (2. mart) 1.200, Rundek Cargo trija 1.500 dinara, Andreje, Rundeka & Ekipe 1.300 dinara i Cul-De-Sac 1.100 dinara.


Beograđani i gosti Beograda, ne prepostite ovu jedinstvenu manifestaciju i uživajte u muzici koju stvara Darko Rundek!


Izvor: Danas