Beograd: Bluz za zagrevanje, a hip hop za doček
Foto Mrvica

Početak oba nastupa zakazan je za 21 čas s tim što će ulaz na nastup Zone B biti besplatan, dok će se ulaznice za nastup Stereo Banane plaćati u pretprodaji 300 dinara, a na sam dan koncerta, na ulasku u „SubBeerni Centar“ 500 dinara. Karte u pretprodaji se mogu kupiti u O.U.R. pabu (Beogradska 71) i u kafeu „Šikarica“ u Skadarskoj ulici broj 22.


Najavljujući koncert u najvećoj pivnici u Srbiji basista bluz sastava Zona B, Zdenko Kolar, u svojoj izjavi koju je prenelo nekoliko muzičkih i beogradskih portala ističe svoju davnašnju želju za nastupima u podzemnim prostorima i zadovoljstvo što će mu ova želja, kako kaže, pred kraj karijere biti ispunjena. On, takođe, naglašava da se pivo i bluz dobro uklapaju zbog toga što je pivo jedan od osnovnih postulata za dobru bluz svirku.


Zona B je proslavila 30 godina svog postojanja, a članovi ovog bluz sastava nastupali su sa legendama naše muzičke scene poput Vlade Divljana, Đorđa Balaševića i grupe „Suncokreti“. Ipak, možda se najbolja pozivnica za njihov koncert ogleda u rečima basiste, Zdenka Kolara, koje je preneo portal Doma omladine najavljujući njihov koncert 2014. a koje su glasile: 


„Bluz je muzika za sva vremena. On je koren, početak svega i roka i soula.“


Sa druge strane, momci okupljeni pod zajedničkim imenom Stereo banana publiku na koncert pozivaju na sebi svojstven način.


Dragi naši kokreatori, dođite 13. januara u SubBeerni centar da dočekamo i ovu našu Pravoslavnu novu godinu. Pripremite vijuge za dobro poznati polumeditativni rodeo. Dubinska defragmentacija počinje u 21 čas.”Gost na koncertu Stereo banana biće DJ Bdat Džutim, nekima poznatiji kao Timbe. Bdat Džutimov nastup je baziran na hip hop-u i r’n’b-ju, koje kombinuje sa različitim pravcima koji ga inspirišu poput fanka, soula, neo soula, breakbeata, itd.


Dvojac koga čine Nemanja Nedeljković Nemus, autor muzike i Marko Anđelković Naopak, autor tekstova osnovan je 2010. godine, a svoj prvi album „Šijemo sambu” snimio je 2013. godine omogućivši publici da ga besplatno preuzme sa interneta. Oni na duhovit i kreativan način govore o ljudima u svom okruženju i stanju u društvu. Ukoliko se odlučite da novu godinu po julijanskom kalendaru dočekate sa njima nemojte krenuti na koncert baš u 5 do 12 manifestujući srpski sindrom i potrudite se da za vreme dočeka ne napravite nešto što bi se moglo svrstati u majmunska posla.