Basketaši Srbije PRVACI SVETA!

FOTO: FIBA

Reprezentacija Srbije u basketu 3 na 3 osvojila je zlato na Svetskom prvenstvu u Nantu. U finalu je savladala selekciju Holandije rezultatom 21:18 i tako odbranila titulu koju su osvojili prošle godine i po treći put postala prvak sveta.

Sastav reprezentacije Srbije se od 2013. godine nije menjao, te njega čine basketaši: Dušan Domović-Bulut, Dejan Majstorović, Marko Ždero i Marko Savić.

Basketaš Marko Savić je za iSerbia portal povodom ovog uspeha izjavio:

„Zaista je odličan osećaj posle osvojene treće svetske titule. Malo smo slabije krenuli u grupi protiv Egipta i Rusije, ali smo svakako ostvarili pobede. Pala je zatim Andora i Portoriko sa kojima smo imali zaista neizvestan meč. Kao prva ekipa iz grupe, ukrstili smo se sa našim starim poznanicima, ekipom USA koju smo pobeđivali na sva tri prethodna prvenstva i taj meč je ovog puta bio zaista težak."

markobasketa.jpg

FOTO: FIBA

„U polufinalu nas je čekala selekcija domaćina, odnosno Francuske. Oni su zaista bili motivisani pred domaćom publikom, međutim samo u početnoj fazi meča su nam pružili otpor, da bi na kraju bili poraženi rezultatom 22:11.

Finale je bilo zaista neizvesno protiv odličnog tima Holandije, ali ni oni nisu mogli da izdrže naš tempo do kraja i rezultatom 21:18, osvojili smo i treću svetsku titulu“, kaže Savić.


Ana, druželjubiva i radoznala studentkinja; voli da piše, vodi intervjue, istražuje i pohađa razne edukativne kurseve.