Pogledajte šta vas očekuje na Apgrade festivalu
Benny Gashi (Barutana)

Uz nova imena, otkriven je kompletan program za sva četiri festivalska dana! Tokom vikenda, 13. i 14. septembra, Apgrade se širi na dve festivalske bine, ali i posebne dnevne programe na različitim lokacijama industrijskog kompleksa Luke Beograd na samoj obali Dunava.


Novo, četvorodnevno izdanje Apgrade festivala 12. septembra otvara David August, jedan od najuzbudjivijih glasova elektronske muzike danas. Podršku za tehno „vunderkinda“ pružiće italijanska DJ zvezda i zagovornica vinila Paquita Gordon, kao i jedan od miljenika domaće publike Kristijan Molnar.

Stefan Danilović (Apgrade.org) - Kristijan Molnar
Stefan Danilović (Apgrade.org) - Kristijan Molnar

Ekskluzivnim nastupom u regionu, petak predvodi Laurent Garnier, ali i harizmatična tehno heroina Helena Hauff koja u Beograd dolazi na vrhuncu slave. Nosioci programa druge festivalske bine, za čiju selekciju je zadužen klub Drugstore, biće internet i muzička senzacija, popularni tehno boy band Fjaak, kao i Red Light Radio selektor Orpheu The Wizard.


Subota je rezervisana za najtraženiji svetski DJ tandem i vodeće Afterlife protagoniste Tale Of Us pored kojih ce nastupiti i legendarni tehno multiinstrumentalista Mathew Jonson. Istog dana, na drugoj bini publiku očekuju misteriozni producent Skee Mask, autor jednog od najzapaženijih elektronskih albuma 2018. godine - Compro i pariski mastermajnd elektronske eklektike Low Jack.

Benny Gashi (Apgrade.org) - Tale of Us
Benny Gashi (Apgrade.org) - Tale of Us

Finale festivala sledi u nedelju 15. septembra uz nastup Moodymanna! Veče zatvaranja kreće već uz zalazak sunca, na posebnoj lokaciji i u programskoj režiji Tijane T, beogradske i svetske tehno dive koju ćemo na ovogodišnjem Apgrade festivalu slušati u dva muzički raznovrsna seta, obogaćena novim iskustvima koje donosi sa brojnih nastupa ovog leta koje je počelo na Ibici i čuvenoj žurci Solomun + 1. Uvod u ovo posebno veče napraviće Phillie P i DJ Brka.


Program tokom ova četiri dana zaokružuju nastupi brojnih domaćih i internacionalnih imena – R.O.S.H., Regen Ali Güney su neki od njih - kompletan spisak izvođača po danima dostupan je na Apgrade.org i Fejsbuku.


Izvor: Apgrade.org