Analizirajmo: Zašto je moral bitan za ljubav?

FOTO: 34studio

Priredila: Marija Mitrovanov

Ovo su samo neka od važnih pitanja o kojima će se diskutovati na filozofskom kafeu 11. juna, od 12.00 do 15.00 časova, u Beogradskom čitalištu. Ideja filozofskog kafea je da omogući struktuiranu diskusiju i analizu pojmova sa kojima se svi u svakodnevnom životu susrećemo, koji na neki način ima značaj u našem životu, ali čiju suštinu nismo dovoljno razmatrali. Filokafe vodi filozof praktičar, koji je upoznat sa pravilima pojmovne analize i argumentacije. Međutim, filozof praktičar nije govornik, već koordinator grupe – u tom smislu da on pomaže učesnicima da sami što bolje analiziraju dati pojam i da racionalizuju svoje subjektivne utiske, a sve to u cilju dostizanja informacija koje učesnicima praktično koriste u svakodnevnom životu.

Lu Marinof, autor svetskog bestselera ,,Platon, a ne Prozak”, govori o filozofskom kafeu kao načinu ,,vraćanja filozofije njenoj prvobitnoj funkciji obezbeđivanja misaone hrane i ohrabrivanja ljudi da preispituju sopstvene živote”. Teme filozofskih kafea biraju se na osnovu iskustva svih nas, a učešće ne podrazumeva bilo kakvo poznavanje filozofije.

Organizator filokafea u Srbiji je Sprsko udruženje filozofa praktičara, član globalne mreže filozofa praktičara. Udruženje okuplja filozofe koji svoja znanja primenjuju kako na rad sa grupama i pojedincima, tako i u filozofski zasnovanom savetovanju kompanija.

Filozofski kafe na temu ,,Značaj morala u partnerskoj ljubavi” će voditi prof. dr. Aleksandar Fatić, filozof praktičar sertifikovan od strane Američke asocijacije filozofa praktičara, Bojana Simeunović, stručni saradnik Srpskog udruženja filozofa praktičara i master filozofije, i Slavenko Šljukić, saradnik u nastavi na Filozofskom Fakultetu u Beogradu i diplomirani filozof.

Dođite da zajedno, u neformalnoj atmosferi, uz piće i konstruktivnu i zanimljivu diskusiju uvidimo šta bi značilo moralno postupanje u partnerskim vezama u koje stupamo. Da li možemo da odredimo neki standard ili je to strogo zavisno od osoba i konteksta? Racionalizujmo svoje intuicije i iskoristimo ih praktično!

Više informacija videćete klikom ovde i ovde.
Broj mesta je ograničen, prijavite svoje učešće na: b.simeunovic@etika.edu.rs
Datum, mesto i vreme filokafea: 11. jun 2016, Zmaj Jovina 1 (Kafić Beogradsko Čitalište), 12.00-15.00h


Marija će vas u svom maniru sprovesti kroz razne teme o svakodnevnom životu i nama u njemu, a da vas pritom uopšte ne štedi ponekad surovo istinitim komentarima.

_event_management.gif