Zašto svi putevi vode u Studenjak?

FOTO: Uperi prstom!

Kao što svi putevi vode u Rim, tako i ovde važi pravilo da svi putevi vode u Studenjak. Postavlja se pitanje - zašto? U narednim pasusima se kriju neki od potencijalnih odgovora sa kojima će se složiti gotovo svi stanari ovog novobeogradskog doma.

1. Nikada nije dosadno

Mnoštvo kulturnih, umetničkih i sportskih dešavanja svakog meseca pružaju velike mogućnosti za druženje uživanje i sticanje novih znanja. Svakog meseca izlazi plan aktivnosti Doma kulture Studentski grad sa zanimljivim sadržajem, za svakoga ponešto. Knjižara Magistrala pruža još jednu mogućnost za upotpunjavanje slobodnog vremena svim ljubiteljima knjiga.
Ukoliko ste više za neobavezno ćaskanje sa drugarima, tu su kafići prijatnog ambijenta i pristupačnih cena.

_event_management.gif

2. Bezbedno je

Dom je prilično dobro obezbeđen. Portiri na ulaznim kapijama su zaduženi za sigurnost studenata 24 časa dnevno zajedno sa recepcionarima u sva četiri bloka doma. U dvorištu kompleksa nikada nije pusto, nekolicina studenata se uvek može videti napolju, što je razlog više da se ne brinete za sopstvenu sigurnost.

3. Nema razmišljanja o spremanju obroka

Menza je dostupna svim stanarima tokom bilo kog dana u sedmici određenim terminima. Služe se tri obroka dnevno: doručak, ručak i večera. Hrana je ukusna, konstantno se radi na poboljšanju pripremljenih jela. Većina studenata je zadovoljna uslugom, a takođe je dosta posećena i od strane studenata koji ne stanuju u okviru doma.

4. Noćni život

U sklopu doma nalazi se i diskoteka Menzoteka, mesto zaduženo za dobar provod praćeno živim svirkama raznih bendova. Otvorena je četvrtkom i subotom. Često se usled velike posećenosti traži mesto više, stoga je poželjno imati rezervaciju.

5. Stalno se stiču poznanstva i sklapaju prijateljstva

Neminovni su susreti sa velikim brojem ljudi koji dolaze iz svih krajeva naše zemlje, regiona, ali i iz drugih zemalja. Čitaonice, parkovi, menza i ostali delovi doma pružaju prilike za upoznavanja, razmenu mišljenja, druženja, jer ipak svi studenti imaju dosta sličnog, pa je lako pronaći zajednički jezik.

Ukoliko se i dalje razmišljate gde stanovati tokom tekuće akademske godine, uzmite u obzir navedene informacije, možda vam budu od pomoći pri donošenju odluke. Srećno!


Nataša mnogo voli književnost, izlaske, kafu i slikarska remek-dela.