Dobili ste desetku? Začinite svoj dan, i to besplatno!
Facebook (Tajni začin)

„Ako ste gladni i nemate novca ovde možete dobiti neki topli obrok. Platićete kad budete imali novca, a i da ne platite niko ne zaslužuje da bude gladan. Vratimo veru u ljudskost!“

Poruka je ovog restorana koji na nesvakidašnji način ohrabruje i nagrađuje vredne studente u nezavidnoj materijalnoj situaciji.

Svima nam je poznat onaj trenutak kada u sred ispitnog roka, pred kraj meseca, ostanemo sa nedovoljno novca za predstojeće dane. Ukoliko se ne hranite u menzi po budžetskim cenama, misija traženja kvalitetnog obroka po razumnoj ceni u Beogradu ume da bude gotovo nemoguća. Iz tog razloga ovaj restoran u toku cele godine studentima daje 10% popusta na svaki obrok.

Kako da iskoristite pogodnosti?

Za sniženu cenu obroka dovoljno je da priložite indeks neke visokoškolske ustanove, a pravo na besplatan obrok možete iskoristiti do 3 dana od upisa desetke u indeks.

Facebook (Tajni začin)
Facebook (Tajni začin)

Restoran „Tajni začin“

Sama priča o nastanku restorana započela je još devedesetih godina prošlog veka, a detaljan trnovit put od male samoposluge, do restorana koji vraća veru u ljudskost pročitajte na sajtu restorana, a za dnevnu dozu fotografija kulinarskih specijaliteta posetite fejsbuk stranicu restorana.

Facebook (Tajni začin)
Facebook (Tajni začin)

O sjajnoj akciji, koja je izazvala oduševljenje studenata i brojne pozitivne komentare na društvenim mrežama razgovarali smo sa vlasnikom restorana Draganom Đurićem, njegovom suprugom Dudom i sinom Vladimirom, insistiravši da nikoga ne izdvajamo posebno, jer su svi vođeni istim idealima i zajednički podstiču znanje u ovoj zemlji.

„Na ideju da započnemo ovu akciju došli smo najpre, jer i moja porodica i ja smatramo da samo znanje može da izvuče ovu zemlju iz depresije. Samo znanje može da razgrne ovaj mrak. Mi na ovaj način dajemo mali stimulans da studenti mogu lagodnije da studiraju i da na svakom koraku vide da to neko ceni i gleda.” u izjavi za portal iSerbia inspirativno je govorio Dragan i svima nam stavio prst na čelo.

Njegova supruga Duda ističe da je ova akcija bila najlogičniji potez, uzevši u obzir udaljenost Ekonomskog fakulteta od samo 100 metara. Akcija traje od kako je restoran počeo sa radom, od 2013. godine.

„Već 15 godina, sa mojih nekoliko prijatelja, u mom rodnom mestu Zucu nagrađujemo đaka generacije, tako da je namera jasna.” ispričao nam je Dragan svoju misiju podsticanja najboljih.

Pomalo tužan zbog malog broja studenata koji se odazivaju rekao je:

„Voleo bih da ih bude puno više, pogotovu ovih što ostvaruju pravo na besplatan obrok dobijajući desetku. Odlični studenti treba da se neguju na svakom koraku i oni to treba da vide i osete, a ne da ih kinje i nazivaju štreberima.”

Tajni začin
Tajni začin

„Studentima su na raspolaganju sva kuvana jela iz menija, a akcija će trajati dok budemo imali ekonomske snage da to nosimo, a nosimo već punih pet godina.”, završava sin Vladimir ovaj sjajan razgovor sa divnim informacijama.

„Tajni začin“ divan je primer kako nečije malo, nekome znači puno. Sledite ovaj primer i učinite Beograd lepšim i humanijim gradom u kome stasavaju sjajne generacije studenata jer:

„Samo znanje može da razgrne ovaj mrak!“