Veliki koncert povodom Dana studenta

Foto: Facebook


Veliki koncert se svake godine, pa i ove, održava na platou Studentskog grada na Novom Beogradu. Muzički program čine popularni bendovi, a sponzori događaja se uvek trude da dodelom vrednih nagrada za najbolje studente, poklona i mnogobrojnih popusta, upotpune studentima ovaj dan.

Događaju svake godine prisustvuje preko 12000 posetilaca, pretežno studenata. Koncert organizuju Udruženja studenata Studentskog grada i Omladinsko sportsko udruženje KMF Intelektualac u saradnji sa Ustanovom studentski Centar „Beograd“.

Posetioci će moći da uživaju u sjajnoj svirci i nastupu brojnih muzičara, popularnih bendova i pevača od 18:00 do 00:00 časova.

Na Velikom koncertu u Studentskom gradu nastupiće:

Divlje jagode, bend sa ozbiljnom muzičkom tradicijom i velikim brojem hitova;
Beso de loco, urbani bend sa originalnim izvođenjem domaćih pop hitova;
Ulični psi, kultni gradski rok bend;
Maljčiki, tribute/cover bend;
The socks, reggae, punk i rock bend;
Nightfall, hard rock grupa.

Ulaz na koncert je slobodan.

Dan studenata je prvi put proslavljen 1960. godine nizom manifestacija od 2. do 4. aprila. Centralna proslava tada je održana na Kolarčevom univerzitetu, a na Univerzitetu i fakultetima organizovane su manifestacije, priredbe, razgovori sa učesnicima predratnih demonstracija. Svečana povorka studenata prošla je kroz grad, koji je za tu priliku bio ukrašen. Takođe je bio organizovan i maskenbal, izleti, sportska takmičenja, a izašao je i svečani broj lista „Student“.

Izvori: Facebook / Vikipedija