Tradicionalno Takmičenje u besedništvu održano na FPN-u
Freepik

U amfitetru Fakulteta političkih nauka i ove godine, nadmetali su se deset najboljih besednika i studenti ovog fakulteta. Na učešće u takmičenju imaju pravo studenti svih godina i svih smerova ovog fakulteta. Svako od njih je najpre napisao govor, a zatim ga i predstavio publici. Učesnici su, kao i prethodnih godina, govorili o problemima koji ih muče, kritikovali društvo, državu, obrazovni sistem, ali i nudili rešenja i govorili motivacione poruke.

Na besedničkom takmičenju ove godine, učestvovali su: Jovana Šošević, Ljubica Vladušić, Miljana Kljajić, Jovana Golubović, Ivana Dinić, Tamara Komatović, Jelena Burazor, Jovana Marić, Katarina Pantelić i Nikola Jović.

Nagradu za najbolje izvedenu besedu, birao je žiri kog su činili: profesor dr Dobrivoje Stanojević profesor stilistike i retorike, urednica programa za mlade Radio Beograda Vesna Ćorović-Butrić i novinar dr Mirko Jakovljević.

Nagradu publike i žirija osvojila je Jelena Burazor, drugo mesto Katarina Pantelić, dok treće mesto dele Tamara Komatović i Nikola Jović.

,,Takmičenje je bilo dobro organizovano, jako zanimljivo i značajno iskustvo. Pripreme su bile dragocene i bez njih moja beseda sigurno ne bi bila toliko dobra. Ponosna sam zbog rezultata. Pozvala bih sve koji vole besedništvo da se prijave na takmičenje, jer se kroz samu pripremu mogu steći iskustva, ali i lepa poznanstva’’, rekla je za naš portal pobednica ovogodišnjeg besedničkog takmičenja Jelena Burazor.

Besedničko takmičenje postoji decenijama na fakultetu, ali je ove godine održano četvrti put u kontinuitetu. Takmičari su se za samo finale pripremali dve nedelje, uz pomoć asistenta Lidije Mirkov i mentora i prošlogodišnjeg pobednika ovog takmičenja Tomislava Jelesijevića

Konkurs za takmičenje bio je otvoren drugog marta, a studenti su mogli da biraju jednu od pet ponuđenih tema na koje će napisati svoje besede. Na raspolaganju je bila i tema po izboru.