Studentske organizacije podelile paketiće mališanima
Privatna arhiva

Studenti su slatkiše, odeću, knjige i obuću prikupljali na svojim fakultetima, u studentskim domovima i menzama u Beogradu. Paketići su podeljeni velikom broju ustanova među kojima su: „Norbs“, „Nurdor“, Prihvatilište „Vasa“, „Dečje Srce“, „Grig“, Udruženje građana za borbu protiv trgovine ljudima i svih oblika rodno zasnovanog nasilja „Atina“, Univerzitetska dečija klinika „Tiršova“ i KBC „Zemun“

Margareta Smiljanić, predsednica studentskog parlamenta i organizatorka akcije, u razgovoru za iSerbia ističe da je veoma zadovoljna akcijom i samim tim što su sredstva pored prikupljanja na fakultetima, menzama i studentskim domovima bila prikupljana i na drugim događajima koji su organizovani da bi se privukli studenti. Organizovane su konferencije, tribine kao i karaoke u kafićima i na fakultetima.

Druga polovina paketića je, u saradnji sa Studentskom konferencijom univerziteta Srbije, donirana deci sa prostora Kosova i Metohije pred Srpsku Novu godinu. „Na Kosmet smo, pored paketića, nosili i grickalice i školski pribor deci od prvog do četvrtog razreda osnovne škole kako na severu tako i na jugu Kosmeta“, ističe Margareta. U okviru akcije posećeni su: Orahovac, Gračanica, Kamenica, Klokot, Vrbovac, Goraždevac i Leposavić.

Pixabay
Pixabay

Akcija je realizovana uz pomoć mnogobrojnih studentskih organizacija među kojima su: Savez studenata Beograda, Evropski studentski forum, Unija studenata socijalnog rada, Timska inicijativa mladih, savezi studenata sa Biološkog, Rudarsko-geološkog, Tehnološko-metalurškog, Fizičkog, Mašinskog te Poljoprivrednog fakulteta, Studentska unija Elektrotehničkog fakulteta, parlamenti FASPER-a, Geografskog te Fakulteta za fizičku hemiju.

Margareta je, u razgovoru sa portalom iSerbia, istakla kako je ovo druga godina kako se ova akcija održava, i kako će svakako nastaviti i sledećih godina sa njenim održavanjem.