Studenti Pravnog fakulteta pobednici regionalnog takmičenja
Pixabay

Takmičenje je održano 28 i 29. novembra na Pravnom fakultetu Univerziteta u Kragujevcu. Pravni fakultet Univerziteta u Beogradu su predstavljali : Mila Radosavljević, Dušan Nikolić (studenti master studija), Nikola Lazić, Dušan Vasiljević i Katarina Milić (studenti četvrte godine), a mentor im je bio doc. dr. Jelena Lepetić.


Samo takmičenje predstavlja simulaciju transakcije preuzimanja i spajanja privrednih društava. Studenti su se stavljali u ulogu advokata i po obavljenoj analizi dokumentacije sastavljali su due diligence izveštaj i ugovor o prodaji udela u društvu sa ograničenom odgovornošću.

Nakon prvog dela takmičenja u finale su prošli studenti Pravnog fakulteta Univerziteta u Ljubljani i Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Zatim, timovi su dobili zadatak da vode pregovore o ugovoru članova društva i na taj način zaštite interese svog klijenta. 


Tim sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu je pobedio jednoglasnom odlukom komisije, a čak tri studenta iz istog tima su proglašeni za izuzetne govornike. Mila Radosavljević, Dušan Nikolić i Katarina Milić su dobili mogućnost da obave pripravnički staž u advokatskoj kancelariji Janković, Popović & Mitić.

Izvor: Brainz