Studenti iz celog sveta dolaze u Beograd
ISWiB

Ovaj festival ove godine nosi naziv „Preuzmi inicijativu“ i u Beogradu će okupiti čak 300 mladih iz celog sveta, a ujedno važi i za jedan od najvećih studentskih okupljanja u Jugoistočnoj Evropi. Među brojnim učesnicima prisutni su, kako domaći, tako i strani učesnici, a takođe i volonteri ISWiB-a.


Kao što je već rečeno, Međunarodna studentska nedelja započinje Ceremonijom otvaranja koja će se održati u Skupštini grada Beograda sa početkom u 12 časova. Ceremoniji će prisustvovati učesnici i organizatori, ali i predstavnici Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Ministarstva kulture i informisanja.


Program festivala je veoma bogat i obuhvata čak 10 edukativnih radionica i niz manifestacija. Radionice su koncipirane tako da prate aktuelne svetske teme, poput onih koje se odnose na informacione tehnologije, socijalno preduzetništvo, digitalni marketing, zaštitu životne sredine itd. 


Osim edukativnog karaktera ovaj festival ima i i umetničku dimenziju koja se oslikava u radionicama koje će biti bazirane na plesu, fotografiji, jogi i drugim sličnim disciplinama.

ISWiB
ISWiB

Svoj kulturni karakter Međunarodna studentska nedelja oslikaće kroz manifestacije gde će učesnici moći da upoznaju tuđe kulture i da predstave svoju na najbolji mogući način.


Svi zainteresovani koji bi da se priključe ovoj manifestaciji su pozvani da se pridruže učesnicima na Umetničkoj večeri koja će se održati 18. jula sa početkom u 21 čas u klubu Zapa Barka. Tokom iste večeri nastupiće i džez muzičari sa Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu i bend SiZiP.


Događaj koji važi za najposećeniji na prethodnim Međunarodnim stuentskim nedeljama je Defile zastava koji će se ovog puta održati u subotu, 21. jula, kada će učesnici krećući se od Trga Nikole Pašića u 16.45 časova proći kroz uži centar Beograda.


Ukoliko ovo nije razlog da svoju pažnju u narednim danima usmerite ka ovom festivalu, neka vas privuče njegov humanitarni karakter ili to što će se tokom cele nedelje Beogradom vioriti čak preko 50 zastava različitih država


Izvor: ISWiB