Studenti FON-a pobednici regionalnog takmičenja u Sloveniji
Pixabay

Članovi Case Study Club-a a ujedno i studenti Fakulteta organizacionih nauka Ana Jaćimović, Marina Krak, Jelena Popović i Luka Delić su na takmičenju rešavali studiju slučaja za kompaniju GS1, koja se primarno bavi primenom standarda i pružanja usluga radi optimizacije efikasnosti operacija u lancu snabdevanja.


Privatna arhiva
Privatna arhiva

Za naš portal govori upravo Marina Krak (prva sa desne strane), učesnica takmičenja i jedna od menadžera u timu za odnose sa javnošću Case Study Club-a:


„Svako takmičenje predstavlja veliki izazov, kako sa strane razumevanja problema i pronalaženja adekvatnog rešenja, tako i sa strane ograničenog vremenskog perioda koji imamo na raspolaganju za njegovu izradu. Ovo je bilo jedno odlično iskustvo koje će nam pomoći kako u daljem radu, tako i za druga takmičenja koja nas čekaju u naredom periodu.“ 


Marina je istakla da su tokom takmičenja takođe „imali priliku da se upoznamo, družimo i uspostavimo kontakte sa studentima i profesorima iz regiona koji se takođe bave management consulting-om i dolaze sa fakulteta srodnih našem“ i dodala da je nagrada „rezultat napornog truda i rada i svakako da nas je motivisala da nastavimo da radimo i pravimo rezultate, jer nema ništa bolje nego kada dobijete priznanje za svoj rad od strane svojih kolega i profesora“. 


Njen zadatak i zadatak ostalih u timu je bio da osmisle načine na koje mogu edukovati mlade o primeni standarda i tehnologije koje GS1 ima u svom portfoliu, a takođe, i da podignu svest o brendu kod mladih. 


Pobedu su osvojili zahvaljući planu koji je obuhvatao dve strategije.  

Prva strategija je bila da kompanija uspostavi saradnju sa habovima u Holandiji, a druga strategija je obuhvatala edukaciju uz primenu kampanje odnosa s javnošću u Sloveniji.  


Studentkinja Marina Krak osim o iskustvu sa takmičenja navodi i da Case Study Club trenutno radi na projektima koji su bitni kako za Fakultet organizacionih nauka, tako i za čitav Univerzitet u Beogradu. Među tim projektima može se izdvojiti BBICC - Belgrade Business International Case Competition, svetsko takmičenje u rešavanju poslovne studije slučaja, rangirano među prvih dvanaest u svetu, gde će upravo članovi Case Study Club-a biti domaćini 20 najboljih svetskih biznis škola i univerziteta.