Sajam obrazovanja i zapošljavanja 13. aprila!

Open Day” je projekat koji se svake godine održava u sklopu najveće međunarodne konferencije Udruženja studenata elektrotehnike Evrope - Istek i ove godine je čast organizovanja ovakvog sajma pripala lokalnom komitetu Beograd. Svi studenti koji traže posao ili priliku za stručnu praksu ili pak, žele da nastave studije u inostranstvu, pozvani su da 13. aprila posete Zgradu tehničkih fakulteta. Predstavnici univerziteta i kompanija će u sklopu prezentacija i razgovora sa posetiocima predstaviti mogućnosti koje nude studentima.

„U pitanju je stručni sajam namenjen studentima elektrotehnike i računarstva i velika nam je čast što se nakon Minhena, Atine i Madrida, ove godine organizuje u Beogradu. Pored uspešnih kompanija iz ovih oblasti svoje programe će predstaviti i veliki broj evropskih univerziteta, te će naši studenti biti u prilici da se upoznaju sa mogućnostima koje oni pružaju na jednom mestu i da uporede uslove studiranja”, poručila je Bojana Mihajlović, student četvrte godine i glavni organizator ovog projekta i poziva sve studente da iskoriste ovu priliku, kako bi ostvarili bolje kontakte sa budućim kolegama i poslodavcima i dobili više informacija o svemu što ih interesuje.

Sajam će imati i edukativni aspekt. U okviru njega, biće održane stručne radionice od strane StartIt centra koji podržava domaću IT zajednicu i razvoj startup-ova, kao i treninzi, koji bi mogli da pomognu studentima završnih godina u potrazi za poslom.

O radu Isteka i o samoj važnosti ovakvih događaja govori i bivši dekan Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu prof. dr Branko Kovačević, koji je izjavio: „Studenti Elektrotehničkog fаkultetа, preko studentske orgаnizаcije Istek, uključeni su u evropske tokove obrаzovаnjа. Želimo dа strаni studenti posećuju nаšu zemlju i dа se kаsnije sа zаdovoljstvom vrаćаju i rаzvijаju sаrаdnju sа nаšim budućim inženjerimа, а u svetlu evropskih integrаcijа, unаpređuju i аkаdemsko obrаzovаnje i pospešuju nаšu privredu”.

Kovačević je dodao da je Istek napravio značajne rezultate kada je studente iz Evrope i regiona doveo u Beograd i uspostavio lične i profesionalne kontakte. „Naš Univerzitet je zahvaljujući tome postao još značajniji i prisutniji u međunardnoj zajednici” - istakao je Kovačević.