Imate problema sa hvatanjem beleški? Pokušajte ovo
Pixabay

Na neki specifičan, manje globalan način, ova „revolucija“ već nekoliko godina unazad pojavila se među studentima. Dolaskom novih tehnologija, studentima nije manjkalo mašte i kreativnosti kada je izbegavanje dolaska na predavanja u pitanju. Danas, kada smo već prevazišli fotografisanje beleški kolege koji je prisustvovao predavanju, pojavila se i ova revolucionarna ideja.

Ovu ideju je na društvenim mrežama predstavila studentkinja Stephanie McKellop. Ideja nije originalno njena, već su počele da je praktikuju kolege sa njenog fakulteta. Naime, studenti su osmislili način kako da sve kolege budu uključene, komentarišu, označavaju delove teksta, postavljaju pitanja i diskutuju o zabeleženom gradivu.

Kako funkcioniše ovaj način hvatanja beleški?

U jedan zajednički Google document svi studenti hvataju beleške, a istovremeno im se pruža mogućnost da različitim bojama označavaju sve što misle da nisu dobro zapisali ili razumeli i da odmah upitaju kolege za objašnjenje i samim tim na licu mesta otklone sve nedoumice.

Možda i najvažnije je da na kraju semestra, po završetku predavanja, svi student imaju jedan veliki dokument iz kojeg mogu da spremaju ispite, a u kome su objašnjene sve nejasnoće koje su se u toku usvajanja gradiva javile.

Dobra stvar je takođe i da se sam sadržaj dokumenta  u bilo kom trenutku može menjati i unaprediti, nakon eventualnih konsultacija sa profesorom oko nekih preostalih nedoumica.

Čini se da se na ovakav način kreira idealan materijal za spremanje ispita. Zato ne postoji razlog da već danas ne organizujete kolege i probate da realizujete ovu ideju.


Izvor: Studentski život