Primena nove tehnologije u obrazovanju kroz EDU Sinergiju
Fakultet organizacionih nauka

Na FON-u svečano je 26. oktobra otvorena EDU Sinergija kada su se na otvaranju prisutnima obratili: savetnik za IKT iz Ministarstva prosvete, nauke i prosvete Katarina Aleksić; prof dr Rini Reljin, pomoćnik ministra za elektronske komunikacije i poštanski saobraćaj; Željko Vujinović, direktor Microsoft-a za Srbiju; generalna direktorka Multi-country regiona centralnoistočne Evrope Anke den Ouden; Dragan Tomić, direktor Microsoft razvojnog centra u Srbiji i prof dr Milija Suknović, dekan Fakulteta organizacionih nauka.


Dekan FON-a prof dr Milija Suknović je na svečanom otvaranju rekao da mu je posebno zadovoljstvo što je FON domaćin i partner kompaniji Microsoft u organizijaciji važnog događaja EDU Sinergije, koja je posvećena primeni novih tehnologija u obrazovanju. Izjavio je da svi znaju koliko je važno pratiti razvoj i biti u koraku sa najnovijim dostignućima u informaciono-komunikacionoj tehnologiji i njihovoj primeni. Naznačio je da je FON prvi uvideo važnost sporazuma o saradnji sa velikim i važnim kompanijama i ulaganja u obrazovanje i da se na taj način trudi da svojim studentima obezbedi potrebna i kvalitetna znanja, jer je pasoš za budućnost znanje.


Anke den Ouden je za Microsoft pozdravila prisutne i izrazila uverenje da će digitalne transformacije u obrazovanju adekvatno pripremiti mlade generacije za budućnost sve više definisanu informacionim tehnologijama.

Fakultet organizacionih nauka
Fakultet organizacionih nauka

Direktor Microsofta Željko Vujinović rekao je da su savremene tehnologije najefikasniji i najbrži način da se obrazovanje podigne na viši nivo, a samim tim dugoročno i ostali aspekti društva i privrede.

Rekao je i da Microsoft u Srbiji veruje da je najbolji način da se efikasnost postigne u svim sferama kroz partnerstva sa učesnicima u obrazovnom dijalogu, a da je Memorandum o saradnji sa FON-om jedan od koraka ka ostvarenju tog cilja.


Prisutnima se takođe obratio i direktor Razvojnog centra Microsoft-a u Srbiji, Dragan Tomić, koji je rekao da je jedini sigurni put za budućnost Srbije unapređenje svih oblasti obrazovanja, a naročito IT obrazovanja na svim nivoima. Objasnio je i da se sve tehnologije stalno menjaju i unapređuju, a da obrazovanjem stečeni način mišljenja, znanje i vrednosti imaju natrajniji uticaj.


Ove godine se EDU Singerija održava sa ciljem da svojim sadržajem okupi na jednom mestu najbitnije predstavnike organizacija i institucija u oblasti obrazovanja u Srbiji i regionu.