Pravnici, izaberite svoju karijeru!
Pixabay

Svima je dobro poznat problem zapošljavanja nakon završetka studija. Ipak, za neke se ukazala dobra prilika. Diplomirani pravnici, ali i studenti viših godina studija prava i ove godine imaće jedinstvenu priliku da se informišu o dostupnim poslovima i praksama. 

Posao

Evropsko udruženje studenata prava i mladih pravnika organizuje ovaj, sada već tradicionalan, sajam po treći put. Sajam zapošljavanja i volontiranja „Pravnici na poslu – Choose your career“ namenjen je studentima završnih godina studija pravnih fakulteta i diplomiranim pravnicima, u cilju pružanja mogućnosti zapošljavanja i sticanja stručne prakse u nekim od najuglednijih advokatskih kancelarija i firmi u zemlji

Potencijalni poslodavci predstaviće se u holu Pravnog fakulteta, gde će studenti i diplomirani pravnici moći da se informišu o svemu što ih zanima u vezi sa poslovima advokata, izvršitelja i velikih kompanija.

Pixabay
Pixabay

Radionice

Pored ostvarivanja šanse za zaposlenje ili praksu u kontaktu sa potencijalnim poslodavcima, učesnicima će biti omogućene i brojne radionice namenjene sticanju neformalnih znanja i veština.  

Ovi zanimljivi programi obuhvatiće veštine iz oblasti prava, ekonomije, liderstva, upravljanja ljudsim resursima i retorike.

Takođe, biće organizovano i takmičenje u simulaciji suđenja, a pobednika ovog takmičenja odrediće sudsko veće sastavljeno od profesora i istaknutih pravnika.  

Organizator

The European Law Student’s Association – ELSA je međunarodno, nezavisno, nepolitično i neprofitabilno udruženje studenata prava okupljenih u cilju unapređenja i razvijanja međunarodnog razumevanja, saradnje, pravne etike i ličnih kontakata između studenata prava različitih zemalja, kao i pripremanje za profesionalni rad pravnika po međunarodnim standardima.

 

ELSA Beograd postoji od 1987. godine i najveća je strukovna, studentska organizacija studenata prava i mladih pravnika u zemlji.


Pravnici, od 9. do 11. maja posetite sajam zapošljavanja i napravite prvi korak u građenju uspešne karijere. Ne propustite ovu jedinstvenu priliku!


Za više informacija o sajmu i ovogodišnjim učesnicima posetite zvaničnu fejsbuk stranicu sajma.  


Izvor: elsa.rs