Posetite Šesti BBICC u Beogradu
Pixabay

Na takmičenju će učestvovati 80 studenata sa 20 prestižnih svetskih univerziteta i biznis škola koji će rešavati tri studije slučaja za tri različite uspešne domaće kompanije. Tri univerziteta koja se najbolje pokažu će biti proglašena pobednicima.

Cilj BBICC-a je da podstakne studente da prethodna znanja i iskustva povezuju sa nekim novim situacijama, da pronadju najbolje rešenje koje će vešto prezentovati i argumentovati. Takođe, da budu spremni da odgovore na svako pitanje žirija.


Pored takmičenja učesnici će tokom boravka u Srbiji imati priliku da se upoznaju sa našom tradicijom, muzikom i običajima. BBICC ima za cilj da učini zanimljivim boravak u Beogradu, kako studentima tako i njihovim mentorima.

Facebook
Facebook

Studija slučaja predstavlja problem ili izazov jedne oraganizacije koji se postavlja pred studente. Oni će sagledavati probleme i analizirati podatke, a zatim dati svoje predloge za rešenje. Učesnicima će ovo takmičenje doneti veliko iskustvo koje će im koristiti u daljem studiranju i radu.


Posetioci takmičenja će imati prilike da kroz prezentacije steknu konkretna znanja na skroz novi način, kao i da upoznaju ljude iz celog sveta.

Ivana Marković, studentkinja Fakulteta organizacionih nauka za iSerbiu govori o svom prošlogodišnjem iskustvu, kada je imala prilike da gleda prezentacije učesnika u takmičenju. 


Ona je istakla da je ovo za nju bilo jedno sasvim novo iskustvo i da nije nikada prisustvovala ovakvim takmičenjima. Kako na našim fakultetima nema mnogo praktičnih predmeta, već je skoro sve zasnovano na samoj teoriji, prisustvovanje na ovakvim dogadjajima predstavlja za nju kao i za sve nas jednu svežinu i motivaciju da usvajamo nova znanja koja ćemo primeniti na konkretne probleme.