Oktobar u znaku besplatnih radionica u SKC-u u Beogradu!
Tiket klub

U sredu 25. oktobra od 14:00 do 17:00 u Maloj Sali biće održana kreativna radionica „Liga znanja“. Tema ove radionice biće „Ja kao reklama“ a predavači će biti saradnici u nastavi na Fakultetu za primenjeni menadžment, ekonomiju i finansije (MEF). Radionica ima predavačko – takmičarski koncept i organizuje se u okviru saradnje između Studentskog kulturnog centra i ovog fakulteta.


Ocenjivaće se timovi koju budu najbolje uspešno rešili date zadatke i postave najkreativnije ideje. Timovi broje od tri do pet članova, a prijave timova treba poslati na mejl adresu maja.ilic@mef.edu.rs. Svi učesnici će dobiti sertifikat!


U četvrtak 26. oktobra obeležiće se projekat STUDENTI STUDENTIMA sa početkom u 18:00 u Velikoj Sali. Biće održana dva predavanja. Jedno se odnosi na predavanje studenata Katedre za Italijanistiku Filološkog fakulteta Univerziteta u Beograda, a drugo na gostujuće predavanje Fabriziona Cetorelli  „O bella Italia“! Upoznajmo čari Italije, jezik, kulturu, tradiciju!


Cilj projekta je širenje svesti o značaju jezika, kao i podsticaj za dalje spoznavanje drugih kultura. U narednim mesecima želimo da vas uz pomoć jezika povedemo u razne delove sveta. U prvom delu predavanja biće prilike da se sazna nešto novo i korisno o prelepoj Italiji, a nakon toga i prodiskutuje sa predavačima na srpskom ili italijanskom jeziku, uz piće i muziku. Ci vediamo!

SKC
SKC

U ponedeljak 30. oktobra u 19:00 u Novom prostoru biće održano predavanje „Zavod nije bauk“ u okviru Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda na kome će govoriti Bojana Ibrajter Gazibara, istoričarka umetnosti.k .


„Ma koliko ozbiljno zvuči naziv naše institucije - Zavod za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, ono čime se mi bavimo je zapravo veoma lep, ali i odgovoran posao. Često nam nije lako ni da odbranimo spomenike i sačuvamo ih za naredne generacije, ni da se naš glas dovoljno glasno i daleko čuje. Predavanje o delatnosti Zavoda za zaštitu spomenika kulture grada Beograda ima za cilj približavanje onoga čime se mi bavimo mlađoj populaciji, ali i svima onima koji su otvoreni da nešto više o zaštiti saznaju. Na primer, da li znate da gotovo sva naša izdanja možete da „skinete“ sa sajta http://beogradskonasledje.rs/? Ili da imamo veoma bogatu dokumentaciju i biblioteku koju uz pisani zahtev možete da koristite? Dođite da čujete o svemu ovom, kao i edukaciji, popularizaciji, ali i ozbiljnim državnim projektima“, rekla je Bojana za SKC.


SKC
SKC