Novosadski studenti upoznaju kinesku kulturu


Foto: Edukacija

Pored učenja kineskog jezika, u ponudi su: kursevi kaligrafije, kineskog slikarstva, kineskih čvorova, umetnosti rezanja papira, kineske kulture čaja, kineskog plesa, kineske pop muzike i taj čija.

„To je način na koji Konfucijev univerzitet želi bliže da upozna građane s kineskom kulturom, pri čemu znanje kineskog nije uslov da bi se krenulo na bilo koji kurs“, izjavila je za Dnevnik Nataša Pešić, profesorka kineskog jezika i dodala da dosta ljudi sa naših prostora misli da je kineski jezik izuzetno težak za učenje, ali da to zapravo nije tako.

Lektorke, koje su iz Kine došle u Novi Sad, predaju na kursevima kulturnih aktivnosti i jezika, a nastava se održava na engleskom. Časovi kineskog jezika, od A-1 do B-1 nivoa izvode se u malim grupama. Svi polaznici po završetku kursa, dobijaju sertifikat univerziteta, a takođe dobijaju i mogućnost polaganja međunarodno priznatog HSK ispita, kao i priliku da apliciraju na Konfucijevu stipendiju, uz pomoć koje dobijaju mogućnost odlaska u Kinu, kako bi usavršavali jezik.


Izvor: Dnevnik