Niški Mašinski fakultet studentima plaća stanarinu u domu
Pixabay

„I ove godine će, kao i prethodnih deset, pet najbolje rangiranih studenata dobiti besplatan smeštaj u studentskom domu, kao i besplatne bonove za ishranu u studentskoj menzi”, izjavio je dekan dr Nenad T. Pavlović u razgovoru za Niške Vesti. „Na ovaj način pomažemo i njihovim porodicama da lakše podnesu troškove prve godine studija”.

Mašinski fakultet brine, ne samo o usvojenom znanju svojih studenata, već i o njihovom standardu. Uobičajena je praksa na fakultetu da najbolje akademce nagrađuju.

Pixabay
Pixabay

„Oduvek smo težili tome da olakšamo studiranje kandidatima koji dolaze kod nas. Svake godine najbolje studente po godinama nagrađujemo laptopovima, ali im studije olakšavamo i na taj način što literaturu koju kupuju plaćaju po najnižim cenama“, naglasio je Pavlović u razgovoru za Niške Vesti.

On je dodao da fakultet pokušava da zaštiti studentski standard i visinom školarine koja nije menjana već nekoliko godina.

„Nalazimo se u grupaciji fakulteta Univerziteta u Nišu koji imaju, ako ne najnižu, onda među najnižim školarinama. Ona na osnovnim akademskim studijama iznosi 40, odnosno 60.000 dinara u zavisnosti za koji smer se studenti opredeljuju“, naglasio je Pavlović.

Izvor: Niške Vesti