Ne znaš šta da upišeš? Dođi na Sajam i saznaj!
Pixabay

Pred kraj srednje škole mnogi maturanti nalaze se pred ovim pitanjem – šta dalje? Koji fakultet upisati, da li studirati u Srbiji ili van nje? Ukoliko imate ove dileme, sajam je prava prilika da ih razrešite.


Sajam je namenjen svim učenicima završnih razreda srednjih škola koji žele da saznaju nešto više o fakultetima iz Srbije i inostranstva, kao i informacije o studentskim stipendijama i kreditima. Takođe, studenti koji planiraju da nakon osnovnih studija nastave sa masterom, imaće mogućnost da razgovaraju sa predstavnicima fakulteta, profesorima i studentima.


Pored edukativnog dela, moći ćete da učestvujete u sertifikovanim besplatnim radionicama, na srpskom i engleskom, zatim da pokušate da osvojite putovanje za dvoje…


Ulaz je besplatan uz registraciju na sajtu


Više informacija o sajmu možete pronaći na Fejsbuk zvaničnoj stranici ili na sajtu.

Sajam obrazovanja „Putokazi”

Pixabay
Pixabay

Međunarodni sajam obrazovanja „Putokaz”, na kojem svoju ponudu predstavljaju srednje škole, univerziteti, fakulteti, naučni instituti i druge obrazovane institucije, održaće se u Novom Sadu, u periodu od 8. do 10. marta sa početkom u 10 časova.


Svi zainteresovani đaci i studenti imaće priliku da se upoznaju sa studijskim programima, stipendijama, načinom studiranja, studentskim životom i drugim studentskim iskustvima na najuticajnim fakultetima, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu.


Teme o kojima će se razgovarati su novine u oblasti obrazovanja u Srbiji, dualno obrazovanje, afirmacija doživotnog obrazovanja.


Organizatori su Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Pokrajinska vlada i Grad Novi Sad.


Ulaz je besplatan.


Izvor: edufair.rs, Sajam.net