Međunarodno studentsko bijenale u DKSG
dksg.rs

Nastanak projekta

Iz prethodne saradnje Doma kulture „Studentski grad“ i Fakulteta primenjenih umetnosti u Beogradu u cilju predstavljanja aktuelne produkcije umetnosti knjige koje nastaju na umetničkim Akademijama u Srbiji i inostranstvu nastalo je „Studentsko bijenale umetnosti knjige“

Danas je interesovanje za ovakav tip knjiga u svetu veliko, te se iz želje da se stvori mreža fakulteta i akademija koje neguju ovu vrstu vizuelnog istraživanja i izražavanja rodio i projekat pod nazivom „Međunarodno studentsko bijenale“, sa ciljem da približi i objasni ovaj medij, u isto vreme ga popularizujući.

dksg.rs
dksg.rs

Ideja projekta

Ono što će posetioci imati priliku da posete su izložbe, prezentacije, radionice i predavanja o ovoj uzbudljivoj oblasti istraživanja i eksperimentisanja slikom, tekstom, fontovima, materijalima, načinom listanja i vrstama poveza. Posetioci će imati uvid u sadržaj koji predstavlja presek mnoštva disciplina poput grafike, slikarstva, skulpture, dizajna, fotografije, literature, stripa, primenjenog vajarstva, tipografije, kaligrafije, konceptualne umetnosti i ilustracije.

dksg.rs
dksg.rs

Organizacija

Izložba je podržana od strane Ministarstva kulture i informisanja republike Srbije, a predavanja i prezentacije su otvorene za sve posetioce. Autorke projekta su Maida Gruden iz Doma za kulturu „Studentski grad“ i Olivera Batajić Sretenović sa Fakulteta primenjenih umetnosti, a u realizaciji je pomogla i Danica Bojić takođe sa Fakulteta primenjenih umetnosti. 

Izložbu je otvorila prof. Daniela Fulgosi, dekan Fakulteta primenjenih umetnosti.

dksg.rs
dksg.rs

O pratećim programima BUKirajte vikend, Galerija i Donji hol, kao i ostalim detaljima možete se informisati na sajtu Doma kulture „Studentski grad“.Izvor:

Dom kulture „Studentski grad“