Međunarodni dan praktikanata i protestna šetnja
pixabay

Drugi put u Beogradu, ovaj dan biće obeležen porukom da studenti žele kvalitetne i plaćene prakse. Na ovaj način biće skrenuta pažnja da mladi žele da dobiju plaćene prakse, relevatno iskustvo, mogućnost zaposlenja i mentorsku podršku kako bi se na praksama zaista usavršili i bili spremni za svoj budući poziv.

Studenti i svi koji se budu našli u petak, 9. novembra na Platou od 12h do 14h moći će da pogledaju i umetnički performans glumaca iz Organizacije kreativnog okupljanja ,,OKO” koji će na satiričan i komičan način prikazati situacije u kojima se nalaze studenti i mladi prilikom boravka na praksi. Nakon toga, učesnici će uzeti pištaljke i kafu i uputiti se ka Trgu republike gde će protestovati kako bi se široj javnosti ukazalo na nepovoljnu poziciju praktikanata.

Događaj se organizuje u okviru projekta ,,Kvalitetne radne prakse - put ka zapošljivosti mladih" od strane Beogradske otvorene škole uz podršku Solidar Suisse-a. Događaj je pomognut i od strane Krovne Organizacije Mladih Srbije.

Izvor: Krovna Organizacija Mladih