Kulturna dešavanja u martu za studente

Foto: DKSG - Osamdeset godina lista Student


Biće nam drago ukoliko delić slobodnog popodneva, večeri ili pauze između celodnevnih predavanja utrošimo na posetu muzeju, galeriji, koncertu i sličnom. Takođe, imamo jedinstvenu priliku da obogatimo svoje znanje, uživamo u lepotama umetničkih dela i upoznamo neposećene delove grada.

16. Međunarodni pozorišni festival u pozorištu „Slavija”

kako_vreme_brzo_prolazi.jpg

Foto: Beopopust

U periodu od 9. do 16. marta biće odigrano osam predstava iz sedam zemalja među kojima su: Rusija, Belorusija, Kazahstan, Bugarska, Estonija, Iran i Srbija. Gostujuće predstave su titlovane.

Izložba studenata Fakulteta likovnih umetnosti

5270427.jpg

Foto: Dom kulture Studentski grad

Od 20. marta do 1. aprila, u Velikoj galeriji Doma kulture „Studentski grad”, biće izloženi crteži studenata sa Odseka za slikarstvo. Svaki izloženi rad sa sobom nosi jednu viziju autora, ali takođe i viziju posmatrača koji će se naći pred njime.

Tramvaj zvani Beograd

obilasci.jpg

Foto: Dan u Beogradu

Od 10. marta svi Beograđani i posetioci glavnog grada, imaće priliku da kroz šezdesetominutnu, besplatnu vožnju tramvajem obiđu najvažnije lokalitete grada u pratnji vodiča, na srpskom i engleskom jeziku. Putanja tramvaja se većim delom poklapa sa linijom „kruga dvojke”, počinje od pristaništa, a završava se kod „Beka” i kompleksa „25. maj”.

Osamdeset godina lista Student

U sredu, 29. marta, od 19 časova, Dom kulture „Studentski grad” i knjižara „Magistrala” obeležiće jubilej povodom izlaska prvog lista studenata. U periodu od 1937. do 1941. godine (do početka Drugog svetskog rata u Jugoslaviji) objavljeno je četrnaest brojeva, a časopis su uređivali: Ivo Lola Ribar, Bogdan Pešić, Anton Kolendić i mnogi drugi.


Izvor: Dan u Beogradu / DSKG