Kako do karijere u farmaciji?
Freepik

Ovogodišnja tema projekta ,,Karijere u farmaciji” nosi naziv ,,Digitalna transformacija”. Sama tema je veoma aktuelna i od velike je važnosti za razvoj svih sektora zdravstvenog sistema, te je uticaj digitalizacije na današnjicu podstakao organizatore da studentima približe ovu tematiku i da ih motivišu u smeru razmišljanja o njenoj primeni u zdravstvenom sistemu naše zemlje radi poboljšavanja farmaceutske zdravstvene zaštite. 


Ovo je centralni godišnji događaj na Farmaceutskom fakultetu koji ima za cilj da se studentima približe tendencije i aktuelnosti iz sveta farmacije i da se kroz edukativni segment i simulacije intervjua za posao omogući sticanje novih znanja i veština koje bi pomogle karijerni razvoj budućih zdravstvenih radnika - magistara farmacije i magistara farmacije - medicinskih biohemičara.


Tokom dvodnevnog događaja, studenti će imati priliku da saznaju kako da napišu CV i motivaciono pismo, kao i da simuliraju intervju za posao sa predstavnicima farmaceutskih kompanija i institucija. Studenti će učešćem na radionicama, čiji su moderatori predstavnici farmaceutskih kompanija, biti u mogućnosti da steknu nove veštine, informišu o radu kompanija i uspostave kontakte sa njenim zaposlenima. 

CzRK
CzRK

Ceo projekat biće krunisan Karijernim forumom, panel diskusijom sa šestoro uspešnih farmaceuta, koji će posavetovati prisutne studente kako da aktivno rade na svom profesionalnom razvoju.


Tokom jednodnevnog sajma kompanija u holu fakulteta će se svim studentima predstaviti kompanije Novartis, Roche, Sanofi, Richter Gedeon, Servier, Hemofarm, ADOC, BENU apoteke, Lilly apoteke, Vichy, Nelt i Salveo.

Biografije svih studenata koji budu učestvovali na projektu biće dostupne kompanijama i nakon završetka projekta, kao baza podataka o mladim i perspektivnim studentima Farmaceutskog fakulteta.

Aktuelnosti možete pratiti na internet stranici Karijere u farmaciji.


Izvor: CzRK