FPN: prijavite se za takmičenje u besedništvu

FOTO: Pixabay

Takmičari mogu sami da izaberu svoju temu, da biraju između ponuđenih ili da predlože sopstvenu. Pre ulaska u samo finale takmičenja, postojaće dva kruga eliminacije. O pobedniku će odlučivati žiri, a postojaće i nagrada publike. Pobednici takmičenja će kao nagradu dobiti vredne knjige i diplome.

„Pozivamo zainteresovane studente FPN-a da se obaveste o detaljima konkursa na sajtu fakulteta – rok za prijave je 10. mart. Takođe, pozivamo i one, koji se neće takmičiti, a voleli bi da prisustvuju događaju, da dođu u amfiteatar Fakulteta političkih nauka i čuju naše besednike, za koje će moći i da glasaju“, za portal iSerbia, izjavila je Lidija Mirkov, asistenkinja profesora retorike Dobrivoja Stanojevića.

S obzirom na to da je prošlogodišnje takmičenje bilo održano u periodu kada su se odžavali i kolokvijumi (21. april), te je studentima tako bila otežana priprema za besedništvo, organizatori su odlučili da promene datum takmičenja i da ono bude održano na Dan studenata Univerziteta u Beogradu.

EU%20GIF.gif

Dan studenata je datum sa kojim studenti mogu da se identifikuju, a koji takođe ima jaku simboliku, jer je sloboda mišljenja i govora među studentima osnova dobrog društva“, istakla je asistenkinja Mirkov.

Fakultet političkih nauka je jedini fakultet na Univerzitetu u Beogradu gde se Retorika izučava kao obavezni predmet. „Javni nastup je važan za dobro predstavljanje, naročito u profesijama za koje se obrazuju studenti FPN-a“, dodala je Lidija Mirkov.

iSerbia poziva sve zainteresovane studente da se prijave i učestvuju na ovogodišnjem takmičenju. Sve informacije u vezi sa prijavom, možete saznati ovde.


Nina je student, voli da čita, glumi i gleda Sunđer Boba.