Donacija Vlade Japana novosadskom FTN-u


Foto: StudyInSerbia

Fakultet tehničkih nauka je jedini u Srbiji koji već 25 godina, pruža mogućnost učenja japanskog jezika, a trenutno ovu mogućnost koriste zaposleni, ali i 96 studenata.

Dekan FTN-a, prof. dr Rade Doroslovački je za Radio televiziju Vojvodine (RTV) izjavio da je ova donacija izuzetno važna za taj fakultet, kao i to da bismo od Japana mogli mnogo toga da naučimo, budući da je to vrlo uspešna zemlja u svim segmentima nauke.

Ambasador Japana u Beogradu, Đuiđi Takahara zadivljen je činjenicom da je japanski jezik, iako veoma težak, sve popularniji u Srbiji. „Želim da zahvalim za veliko interesovanje Novosađana za japanski jezik i našu kulturu”, izjavio je Takahara za RTV.

Aleksandar Petrović, pomoćnik gradonačelnika Novog Sada je rekao da su naše dve države, Japan i Srbija, vrlo bliske i da gaje iskreno prijateljstvo. Vlada Japana je i prethodnih godina svojim donacijama značajno pomagala razvoj kulture i sporta u našoj zemlji. Ukupan iznos japanske pomoći u oblasti kulture i sporta iznosi preko 2,5 miliona evra.


Izvor: RTV / FTN