Dodeljene nagrade za najbolje studentske radove


Foto: Wallpapercave.com

Istakli su se radovi različitih novinarskih žanrova, među kojima su intervju, reportaža, sportski izveštaj, komentar, međutim, među radovima koji su nagrađeni, takođe su bili prisutni i oni koje je bilo teško kategorizovati.

U kategoriji intervjua, nagrađen je rad „Na kraju pustinje uvek mogu da pronađem cvet“, Slađane Nedeljković sa Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Beogradu. Ovaj intervju objavljen je u časopisu Politikolog.

Rad „Žena koja je stvorila pop kulturu“, Marije Stojadinović sa Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, bio je najbolji u kategoriji komentara. On je obljavljen na sajtu Univerzitetski odjek.

Među reportažama, nagrađen je rad „Ljudi u kroksama“, Zorana Strike studenta Filozofskog fakulteta u Novom Sadu i nekadašnjeg novinara Studentske rubrike portala iSerbia. Ova reportaža je, takođe, bila objavljenja na sajtu Univerzitetski odjek.

U kategoriji sportskih izveštaja, za rad „Het-trik Goranovića za potpuni preokret i slavlje Saobraćajaca“, nagradu je dobila Ana Tomić sa Fakulteta za medije i komunikacije Univerziteta „Singidunum“. Ovaj izveštaj objavljen je na sajtu Sportindeks.

Za radove koje je bilo teško kategorizovati, nagrade su dobili Nebojša Novaković za rad „Crni labud“, Snežana Vukašinović za rad „S ljubavlju iz Zagreba, kužiš?“, te Marija Grbić za rad „Sanja Kljajic: Nemamo novinare sa integritetom“ (takođe jedna od nekadašnjih novinara Studentske rubrike portala iSerbia) i Maria Petrović za rad „Trka zadovoljstva“.


Izvor: B92