Dočekani zlatni pravnici iz Kragujevca
Politika

Naša ekipa ,,Dimitrije Davidović“, predvođena studentima Pravnog fakulteta, pobedila je tim ,,Sent Erik“ iz ŠvedskePokazavši da odlično poznaju trenutnu geopolitičku situaciju u svetu, predstavili su simulacijom suđenja na engleskom jeziku postupak kršenja ljudskih prava na primeru Sirije. 

Pobednički tim čine: Saša Tucaković, Uroš Lazarević, Amira Rovčanin, Jelena Stanisavljević, Dijana Stefanović, Nevena Jovanović i njihov mentor doc. dr Veljko Turanjanin. Kako je mentor šampionskog tima doc. dr Veljko Turanjanin izjavio za Televiziju Kragujevac, postignut uspeh mladih budućih pravnika od izuzetnog je značaja, jer se niko nije pripremao poput njih za Transevropsko takmičenje iz oblasti ljudiskih prava.

RTK
RTK

Svečanom dočeku prisustvovale su kolege studenti, profesori, uticajni predstavnici Ministarstva prosvete, Nacionalnog saveta za visoko obrazovanje, tušilaštva, policije, advokature, kao i pravosuđa. 

Mladi budući pravnici uspeli su da na pravi način pokažu svoje znanje i osvetlaju Pravni fakultet, a istovremno i našu državu.

Na matičnom fakultetu šef katedre za krivično pravo, profesorka Snežana Soković, dodelila je odličja mladim pobednicima.

Pripreme za Transevropsko takmičenje trajale su više od godinu dana. Zaokret je postignut prošlogodišnjom pobedom u Makedoniji, kada se ekipa mladih budućih pravnika ,,Dimitrije Davidović“ suočila sa činjenicom da je pred njima finale, kao i da ih u finalu čekaju pobednici Nordijske lige.

Organizator takmičenja na temu ljudskih prava je norveška organizacija Civil Rights Defenders. Studenti kragujevačkog Pravnog fakulteta na takmičenju učestvuju od 2016. godine, a prvu pobedu članovima tima ,,Dimitrije Davidović“ čestitao je i rektor Univerziteta u Kragujevcu Nenad Filipović.


iSerbia im želi mnogo sreće u daljem radu!
Izvor: Politika, RTK